Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

SIBIU: Primarul, nemultumit de promovarea Programului Regiune Gastronomica Europeana; Municipalitatea pregateste 16 placi comemorative, un spectacol de reconstituire istorica si un bust al lui Vaida-Voevod pentru Centenar; Pentru prima data va exista o Casa a Casatoriilor in municipiu

Primarul Astrid Fodor

Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a admis că atât partea de comunicare, cât şi promovarea programului Regiune Gastronomică Europeană “lasă de dorit”.

“Partea de comunicare şi de promovare lasă de dorit încă. Acest aspect va fi clarificat vineri. Este obligaţia consorţiului sau a viitoarei asociaţii care urmează a se constitui”, a precizat Fodor.

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 mai are o problemă, după ce coordonatorul acestui program s-a autosuspendat din funcţie, în locul lui fiind numit Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu, Alin Chipăilă.

Primăriile municipiilor Sibiu şi Mediaş şi Consiliul Judeţean au alcătuit un consorţiu care să se ocupe de organizarea programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 şi vor finanţa proiectele culturale şi gastronomice care se vor desfăşura în cadrul programului. Deocamdată nu există un calendar al evenimentelor acestui program.

Primăria Sibiu, membră a consorţiului Regiunii Gastronomice Europene, a anunţat că urmează să se înfiinţeze o asociaţie, formată din reprezentanţii unor instituţii publice, care va solicita finanţare de la Guvern, în special de la Ministerul Turismului, condus de sibianul Bogdan Trif.

Urmează să constituim o asociaţie Sibiu Regiune Gastronomică, o asociaţie formată doar din instituţii publice, pentru a putea beneficia de fonduri guvernamentale”, a arătat primarul Astrid Fodor.

Edilul municipiului Sibiu le transmite turiştilor care vor vizita oraşul anul viitor să se aştepte la evenimente cu multă bună dispoziţie, cu muzică şi mâncare locală. “La ce să se aştepte? La o serie întreagă de evenimente, care sunt legate de gastronomia regiunii. Evenimente cu multă bună dispoziţie, cu muzică, cu tot ce înseamnă gastronomie. Că gastronomie nu înseamnă numai să mănânci, înseamnă un complex întreg de acţiuni care se desfăşoară în jurul acesteia”, a spus primarul sibian.

Găzduirea în premieră a unui summit UE în 2019, an în care oraşul de pe malurile Cibinului va fi Regiune Gastronomică Europeană, sunt cele mai importante evenimente programate pentru anul viitor, la Sibiu.

Judeţul Sibiu a primit în 2017 titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019, împreună cu Regiunea Egeea de Sud (Grecia).

Regiune Gastronomică Europeană este al doilea program european important din ultimii ani de la Sibiu, după ce, în 2007, municipiul a fost primul oraş românesc desemnat Capitală Culturală Europeană, statut pe care l-a împărţit cu Luxemburgul. În 2007, în municipiul Sibiu, au fost aproape un milion de turişti, potrivit estimărilor primarului de atunci, Klaus Iohannis. AGERPRES

Municipalitatea sibiană finanţează, anul acesta, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, montarea de plăci comemorative pe 16 clădiri, un spectacol prin care se va reconstitui primirea în oraş a administraţiei româneşti în urmă cu un secol şi un bust al lui Alexandru Vaida-Voevod, ce va fi amplasat în Parcul ASTRA, a anunţat, marţi, primarul Astrid Fodor.

"Noi, din bugetul local, finanţăm cele 16 plăci comemorative, care vor fi montate pe clădirile care au tangenţă cu Centenarul. Lista lor este stabilită, plăcile sunt gata, vom face şi o prezentare a lor. De asemenea, vom finanţa un spectacol care sperăm să fie reuşit. Un spectacol prin care reconstituim acel moment, când administraţia românească a fost primită în Sibiu, eveniment la care au participat cetăţenii Sibiului, cât şi comunele sau satele din jurul oraşului Sibiu. Acest eveniment va avea loc în 29 septembrie, Casa de Cultură este organizatorul, se desfăşoară în parteneriat Primăria Sibiu cu Academia Forţelor Terestre şi cred că va fi cel mai spectaculos eveniment din acest an, organizat de Primărie. Şi, de asemenea, vom realiza bustul lui Alexandru Vaida-Voevod, care va fi montat după aceea în Parcul ASTRA", a declarat Astrid Fodor, într-o conferinţă de presă.

Sibiul a avut un rol important în pregătirea Unirii din 1918. Imediat după proclamarea unirii Transilvaniei cu România, la 1 decembrie 1918, Sibiul a devenit din nou capitala provinciei până la sfârşitul anului 1919, aici avându-şi sediul atât Consiliul Dirigent (Guvernul Transilvaniei), cât şi Marele Sfat (Parlamentul Transilvaniei), potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu. AGERPRES

Primăria Sibiu amenajează pentru prima dată, o Casă a Căsătoriilor în sediul administraţiei locale din Piaţa Mică, în centrul istoric al oraşului. În prezent, oficierea căsătoriilor se face în sediul secundar al Primăriei Sibiu, de pe bulevardul Victoriei.

Pentru reabilitarea clădirii unde urmează să funcţioneze Casa Căsătoriilor din Sibiu, s-a încheiat un contract în valoare de 11,48 milioane lei, la care se adaugă 1,59 de milioane de lei pentru lucrări suplimentare.

În anul 2017 au fost oficiate un număr de 1.050 de căsătorii, iar de la începutul acestui an până în prezent au fost oficiate 106 cununii, potrivit comunicatului Primăriile Municipiului Sibiu. AGERPRES

21.03.2018
319 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Agnita
Avrig
Cisnadie
Copsa Mica
Dumbraveni
Medias
Miercurea Sibiului
Ocna Sibiului
Saliste
Sibiu
Talmaciu


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Sibiu pentru ziua de azi.


 
Informatii din Sibiu

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design