Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

SIBIU: Taxele si impozitele locale raman la acelasi nivel in 2018

Primaria Sibiu

Taxele si impozitele locale in municipiul Sibiu nu vor creste in 2018, ci vor ramane la acelasi nivel ca in 2017. Exista doua schimbari insa legat de impozitarea terenurilor agricole si a imobilelor istorice.Totusi, modificarile legislative vor avea ca rezutat doua schimbari in modul de impozitare a imobilelor monument istoric si a terenurilor agricole:

1. Din 2018 proprietarii imobilelor monument istoric nerenovate vor plati impozit. Conform Legii 209/2017 privind modificarea Codului Fiscal, articolul 456, alineatul 1, litera x, proprietarii imobilelelor monument istoric care nu au renovat fatadele acestora vor plati impozit in functie de zona in care sunt amplasate cladirile. Scutirea de impozit instituita prin Codul Fiscal (Legea 227/2015) nu se mai aplica astfel in cazul celor care nu isi ingrijesc proprietatea de tip monument istoric.

Biroul Disciplina in Constructii din cadrul Politiei Locale Sibiu a verificat in teren toate imobilele cu statut de monument pentru a atesta starea cladirii. Un numar de 114 imobile vor fi in continuare scutite de impozit ca urmare a lucrarilor de reabilitare, pentru restul de 129 urmand sa se aplice impozitul corespunzator.

Proprietarii acestor imobile vor fi informati despre instituirea impozitarii si suma de plata prin intermediul deciziilor de impunere pe care le vor primi prin posta la sfarsitul lunii ianuarie 2018. Spre exemplu, pentru un imobil monument istoric situat in centru, avand o suprafata de 50 mp, proprietarul va plati 96 de lei/an.

Cei care reabiliteaza fatadele imobilelor monument istoric pe care le detin pot anunta Politia Locala Sibiu (http://www.politialocala.sibiu.ro/index.php/contact), iar scutirea de impozit se va aplica incepand din anul urmator. De altfel, inspectorii Politiei Locale vor efectua un inventar la sfarsitul fiecarui an pentru a actualiza situatia.

2. Conform Codului Fiscal, in cazul terenurilor agricole, impozitul pentru primii 400 mp se platea la nivelul unui teren pentru constructii, impozitul pentru aceasta categorie fiind mai mare. Restul suprafetei era impozitata ca teren agricol.

Codul Fiscal a fost modificat la sfarsitul lui 2017 prin Legea 196 in sensul ca intreaga suprafata intabulata ca teren agricol va fi impozitata ca teren agricol, rezultand astfel o scadere a impozitului pe care proprietarii il platesc. OraDeSibiu

29.12.2017
351 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Agnita
Avrig
Cisnadie
Copsa Mica
Dumbraveni
Medias
Miercurea Sibiului
Ocna Sibiului
Saliste
Sibiu
Talmaciu


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Sibiu pentru ziua de azi.


 
Informatii din Sibiu

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design