Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 

SLANIC MOLDOVA, intre faliment si consens politic. Fostul edil, Andrei Serban, militeaza pentru schimbarea actualului primar, Gheorghe Baciu

Gheorghe Baciu si Andrei Serban

Stațiunea Slănic Moldova, dusă la sapă de lemn și lacăte pe uși de niște foști pesediști notorii, a fost la un pas să încapă din nou pe mâinile celor care au băgat-o, de-a dreptul, în moarte clinică. Slănic Moldova a scăpat ca prin urechile acului de o condamnare definitivă grație unui surprinzător consens politic local. Grupurile de interese care au falimentat celebra stațiune și au îngropat-o în datorii au încercat, din nou, să preia controlul localității moldovenești, cu legea în mână de data asta, dar și prin diverse subterfugii.

Un grup de investitori din oraș, apropiați ai fostului edil din stațiunea Slănic Moldova, celebrul Andrei Șerban, supranumit „Mazăre de Moldova“, a lansat inițiativa organizării unui referendum pentru schimbarea primarului Gheorghe Baciu, care a dezvăluit seria ingineriilor financiare care au condus la faliment.

Povestea în care îi tai balaurului un cap, dar în loc îi cresc alte trei, este pusă în scenă în stațiunea Slănic Moldova. După ce a fost alungat de la primărie prin votul de blam primit anul trecut, la alegerile locale, Andrei Șerban, zis și „Mazăre de Moldova“, nu a renunțat la lupta pentru a-și impune iar controlul în orășel. Pesedistul, finul lui Dumitru Sechelariu și al lui Corneliu Iacobov, a încercat prin oamenii de afaceri apropiați lui să scape de actualul primar. 

Niște oamenii de afaceri din orașul Slănic Moldova au demarat o adevărată campanie de strângere de semnături pentru schimbarea primarului liberal, Gheorghe Baciu, aflat la primul său mandat. Inițiativa acestora s-a bucurat de ceva succes în rândul populației, întrunind chiar numărul necesar de semnături pentru demararea referendumului de demitere a edilului

Norma cerută de lege este de 1.100 de semnături pentru localitatea băcăuană. Slănicenii au semnat pentru că sunt nemulțumiți că nu văd nicio schimbare în bine a orașului lor, iar mulți întreprinzători se plâng că primarul nu le eliberează autorizațiile de funcționare. 

Edilul a explicat că înțelege că oamenii sunt nemulțumiți, întrucât așteptările lor sunt peste posibilitățile primăriei, care are conturile blocate, și că se străduiește să recupereze creanțele. De asemenea, Baciu susține că acțiunea cu „referendumul“ ar fi fost pornită de doi întreprinzători locali, care în loc să-și plătească datoriile față de primărie preferă să-i instige pe locuitorii Slănicului.

Culoarea politică se pare că atârnă mai greu în ecuația salvării Slănic Moldova decât soarta punctului turistic de pe harta României și cea a celor aproximativ 4.200 de suflete care trăiesc acolo. Deși au fost declarate datoriile pe care le are primăria Slănic și unitatea administrativ-teritorială a fost înscrisă la arierate, acest lucru nu a impresionat pe nimeni. Consiliul Județean Bacău, condus de Sorin Brașoveanu, din partea PSD-ALDE, nu a reacționat de niciun fel la strigătele de ajutor venite de la primăria Slănic. 

Și Bucureștiul a închis ochii în privința falimentului stațiunii, motiv pentru care primăria s-a văzut nevoită să ceară direct sprijin de la Guvern. Pe de altă parte, cei de la PSD și PNL au ajuns la un numitor comun, pe plan local, cel puțin în privința păstrării actualului primar în fruntea stațiunii. Cum era și normal, PNL Bacău, partidul din care face parte primarul Slănic Moldova, Gheorghe Baciu, s-a opus referendumului pentru demiterea acestuia. 

Deși se vehiculează că gruparea de afaceriști condusă de fostul primar Andrei Șerban a pus la cale referendumul și PSD Bacău a anunțat că nu susține organizarea acestuia. 

„PSD Bacău nu susține acest demers, din respect pentru situația confuză din punct de vedere financiar în care a fost lăsată Primăria Slănic Moldova în iunie 2016. Până la o analiză în interiorul organizației, nu susținem acest proiect, deși numele partidului este des folosit în strângerea acestor semnături“, a dat asigurări senatorul Dragoș Benea, președintele județenei PSD.

Consensul politic nu le ține de foame nici locuitorilor stațiunii din Moldova și nici nu achită datoriile de 10.000.000 de lei ale administrației locale. Dezastrul este atât de mare în stațiunea Slănic Moldova, încât aceasta aproape că a fost ștearsă, încet, dar sigur, de pe harta atracțiilor turistice din România. 

„Investițiile“ fostului primar Mazăre moldovean par de-a dreptul să fi fost făcute cu rea-voință, și nu pentru utilitatea publică. Din acest motiv, primăria va fi executată silit, în baza unei hotărâri judecătorești. Conturile stațiunii sunt deja blocate, scrie Cotidianul.

06.06.2017
997 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design