Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

SLATINA: Politia locala pregateste amenzi si va ridica caii, magarii, vacile, oile sau caprele de pe domeniul public

Bogdan Apostoliceanu

Primăria Slatina, prin intermediul Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân, pregătește un regulament prin care se vor captura animalele lăsate libere pe domeniul public. Astfel, caii, măgarii, vacile, oile sau caprele care pasc pe spațiile verzi vor ajunge în adăpostul de la Sărăcești, stăpânii fiind obligați să plătească pentru recuperarea lor, afirma Bogdan Apostoliceanu, directorul Serviciului de Ecarisaj.

Gata cu animalele lăsate libere la păscut pe marginea drumului! În Slatina, autoritățile vor să elimine această problemă, printr-un nou regulament care va permite capturarea cailor, măgarilor, vacilor, oilor și caprelor de pe domeniul public. În câteva zile, regulamentul va fi supus dezbaterii publice. 

Timp de 30 de zile lucrătoare, cetățenii pot veni cu propuneri de modificare sau completare. Poliția Locală și Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân vor informa cetățenii în legătură cu noile prevederi.
După ce regulamentul va fi aporbat, cetățenii pot sesiza telefonic autoritățile, de fiecare dată când văd animale pe marginea drumului sau, și mai rău, prin spațiile verzi. 

Pentru a-și revendica animalele, proprietarii trebuie să achite, pe lângă sancțiunea aplicată de Poliția Locală, și taxa de îngrijire a animalelor. Aceasta va fi de 27 de lei pe zi în cazul cailor, măgarilor și vacilor și de 17 lei în cazul caprelor și oilor, potrivit regulamentului propus de autorități. Animalele capturate vor fi ținute în adăpostul de la Sărăcești cel mult 30 de zile.

Animalele adunate de pe domeniul public vor putea fi identificate și revendicate de proprietari în baza carnetului de sănătate sau crotaliei. În cazul celor neînregistrate, proprietarul trebuie să aibă patru martori, care să nu fie rude până la gradul al III-lea și care să confirme prin declarații că animalul aparține persoanei în cauză, informeaza OltTV.

18.10.2017
166 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design