Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

SUCEAVA: Datoriile cetatenilor la incalzire au ajuns la circa un milion de euro

Primarul Ion Lungu

 Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut un apel către sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare să-şi achite datoriile restante înregistrate, în condiţiile în care soldul a ajuns la aproximativ un milion de euro. Lungu a precizat într-o conferinţă de presă că, în prezent, debitele populaţiei la plata facturilor la energia termică se ridică la 4,24 de milioane de lei.

“Fac apel la oameni să facă efortul să plătească aceste facturi. Am mai spus-o, nu ţinem pe nimeni forţat la sistemul centralizat, dar cei care sunt racordaţi trebuie să plătească facturile. Primăria a plătit în avans de 1,5 milioane de lei la Thermonet. Facem eforturi să găsim soluţii pentru a achita facturile la zi la şcoli. Vrem să asigurăm lichidităţi pentru funcţionarea centralei termice ca să ieşim din iarna asta şi să facem o strategie pentru perioada următoare”, a spus Lungu.

În urmă cu două săptămâni, primarul anunţat că, în urma discuţiilor purtate la ANRE, împreună cu preşedintele companiei Adrem Invest, Adrian Bodea, şi directorul termocentralei Bioenergy Suceava, Vasile Ilie, s-a reuşit deblocarea a 4 milioane de lei reprezentând certificatele verzi din 2016, dar şi că a plătit 500.000 de lei în contul facturilor la încălzire în şcoli.

Declaraţiile lui Lungu veneau după ce producătorul Bioenergy Suceava avertiza pe 2 februarie că se află în dificultate financiară şi că există riscul opririi instalaţiilor care livrează apă caldă şi căldură în sistem centralizat. AGERPRES

22.02.2018
115 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design