Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Solutia salvatoare pentru RAM BUZAU, o rectificare bugetara la toamna care sa includa o parte din subventii

Primarul Constantin Toma

Primarul Buzăului pare mai decis ca oricând să închidă societatea care asigură livrarea agentului termic către locuinţele racordate la sistemul centralizat. Primăria nu a acordat niciun leu pentru subvenţia la căldură iar dacă Guvernul nu va aloca în toamnă fonduri pentru acoperirea acestor cheltuieli, iarna viitoare, buzoienii ar putea plăti preţul întreg al gigacaloriei, respectiv 438 de lei.

Conducerea RAM Buzău încă mai speră la o rectificare bugetară la toamnă care să includă măcar o parte din subvenţii. Consilierii locali au votat, la începutul săptămânii, bugetul alocat pentru Regia Autonomă Municipală. Este un buget de austeritate: nu a fost alocat niciun leu pentru subvenţia la căldură. Astfel, preţul gigacaloriei rămâne neschimbat doar până în luna iulie.  

Dacă Guvernul nu va suporta cheltuielile, buzoienii ar putea fi nevoiţi să plătească preţul întreg al gigacaloriei, respectiv 438 de lei, şi nu 230 de lei, ca în această iarnă. 

Edilul Constantin Toma pare mai decis ca oricând să pună lacăt Regiei Autonome. Primarul nu mai crede în redresarea Regiei Autonome, în condiţiile în care consideră această societate o „gaură neagră” în care se scurg banii comunităţii buzoiene. 

"În momentul acesta, există subvenţia pentru anul 2018 plătită în avans, deci, oricum, ce avem pînă în momentul acesta ne ajunge pînă în luna iulie să putem menţine preţul actual al gigacaloriei. Să vedem, însă, ce hotărâri se vor lua în luna iulie. Dacă nu se va mai primi subvenţie, probabil că, în continuare, se va factura cu preţul întreg, sau dacă se va primi într-un anumit cuantum vom vedea care sunt posibilităţile financiare", a declarat Constantin Tacea, directorul RAM Buzău. 

Dacă nu se găsesc soluţii, este de aşteptat ca iarna viitoare să vină cu facturi mult mai mari pentru buzoieni. Directorul RAM Buzău, Constantin Tacea, speră la o salvare printr-o eventuală rectificare bugetară care să includă şi banii pentru acoperirea măcar a unei părţi din subvenţie. 

Nici edilul nu exclude o asmenea posibilitate, dacă nu se vor găsi până atunci alte soluţii. „Contăm mult pe ajutorul pe care l-ar putea da Guvernul, vorbesc pentru iarna viitoare. Nu am luat în calcul nici un leu pentru că trebuia să renunţăm la toate asfaltările pe care vom începe să le facem săptămîna viitoare. (…) Este posibil însă să prindem subvenţia pentru a doua parte a anului. Eu nu pot face rectificare bugetară pînă în a doua parte a anului, în luna iulie. Aşa spune legea bugetului şi vom vedea atunci, pe ce stăm, ce economii s-au făcut şi ce bănuţi o să mai avem", a declarat Constantin Toma, primarul muncipiului Buzău

Scumpirea şi incertitudinea care planează asupra sistemului centralizat de încălzire au determinat, în ultimul an, peste 1000 de buzoieni să renunţe la serviciile RAM şi să îşi monteze centrale proprii de apartament, scrie Adevarul.

29.03.2018
476 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Buzau
Merei
Nehoiu
Patarlagele
Pogoanele
Ramnicu Sarat


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Buzău pentru ziua de azi.


 
Informatii din Buzău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design