Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Sorin Chirita: Pretul gigacaloriei pentru populatie nu creste in aceasta iarna; Studii de oportunitate privind modalitatea de delegare a unor servicii publice in Capitala

Primarul general Gabriela Firea

Preţul gigacaloriei nu va creşte în această iarnă, a declarat Sorin Chiriţă, administrator public al Capitalei, care a afirmat că, deşi tariful a fost majorat anul trecut, preţul final pentru populaţie a rămas acelaşi.

Ultima ştire a fost că subvenţia nu mai poate fi plătită. Nu este adevărat. Pentru că legea care ar fi creat oarecare confuzie este legea 196/20016, avea termen de intrare în vigoare în februarie 2018, dar a fost amânată pentru 1 februarie 2019. Mai mult decât atât, ca urmare a solicitării primarului general către Ministerul Muncii, acesta a luat în considerare modificarea textului de aşa natură ca subvenţia să poată fi plătită în continuare. Deşi a fost majorat tariful anul trecut, preţul final pentru populaţie a rămas acelaşi“, a susţinut Chiriţă la comandamentul privind măsuri de fluidizare a circulaţiei.

Un proiect care vizează majorarea cu peste 30% a tarifelor de transport şi distribuţie a energiei termice practicate de RADET Bucureşti a fost aprobat de Consiliul general pe 30 august 2017, însă primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări că această hotărâre nu vizează consumatorii casnici. AGERPRES

Primăria Capitalei a pus în dezbatere mai multe proiecte de hotărâre care vizează modalitatea de delegare a unor servicii publice, cetăţenii având posibilitatea să îşi exprime punctul de vedere până pe 15 februarie.

În ce priveşte studiul de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului de iluminat public, se arată că infrastructura actuală a sistemului de iluminat public este uzată din punct de vedere tehnologic şi moral, în condiţiile în care anul 2014 marchează ultima modernizare a sistemului. Autorii studiului mai apreciază că un punct slab major al serviciului de iluminat public în municipiul Bucureşti este dat de existenţa a doi responsabili în sistemul de iluminat public (SC Enel SA şi SC Luxten Light), dar şi a unor actori implicaţi în administrarea unor părţi ale sistemului de iluminat public cum ar fi: RATB, Telekom sau PMB.

“Gestiunea serviciului de iluminat public de către Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA va permite CGMB nu numai să implementeze propriile politici de mediu în mod coerent, dar să şi beneficieze de fondurile europene destinate protecţiei mediului, fonduri care vor permite modificări tehnologice strict necesare pentru protejarea mediului municipiului Bucureşti“, arată autorii.

În studiul de oportunitate privind modalitatea de delegare a serviciului public şi privat privind activităţile de publicitate stradală şi afişaj se arată că în acest moment, la nivelul Capitalei, nicio instituţie a statului nu ştie câte panouri publicitare sunt amplasate, care dintre ele sunt autorizate, cui aparţin, cine le exploatează şi care sunt sumele generate de această activitate (în condiţiile în care mass-media vehiculează valori cuprinse între 26-28 milioane euro anual). 

Se estimează că în fiecare zi, municipalitatea pierde sume importante din lipsa monitorizării acestui domeniu de activitate. Autorii studiului apreciază că există suficiente avantaje de natură economică şi financiară care justifică realizarea serviciului de publicitate şi afişaj şi delegarea gestiunii acestuia Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA.

“Compania îşi va asuma în totalitate responsabilitatea realizării serviciului în condiţii de profitabilitate, asigurând surse financiare suplimentare de alimentare a bugetului municipalităţii”, se mai arată în document.

În cadrul studiului de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului de administrare şi exploatare a parcărilor se menţionează că în acest moment gestiunea zonelor destinate parcărilor în municipiul Bucureşti este împărţită între PMB, prin Administraţia Străzilor, şi primăriile de sector. Totodată, în anul 2016, dintre cele 7.939 de locuri de parcare cu plată gestionate de Administraţia Străzilor, doar 2.484 au fost exploatate efectiv în vederea obţinerii de venituri.

Autorii studiului analizează din punct de vedere financiar două scenarii: cel al amenajării şi exploatării parcărilor prin gestiune directă de către PMB şi cel al gestiunii delegate către Compania Municipală Parking Bucureşti SA.

“Din perspectiva PMB, avantajele delegării gestiunii activităţilor de amenajare, întreţinere şi exploatare a locurilor de parcare constau în degrevarea de investiţii şi obţinerea de venituri din redevenţă (estimăm că 10% din cifra de afaceri a operatorului), iar în situaţia când operatorul obţine profit, acesta va distribui o parte semnificativă a acestuia către acţionarul majoritar (PMB). Beneficiul gestiunii delegate din punctul de vedere al PMB este evident”, subliniază autorii.

De asemenea, au fost supuse consultării publice studii de oportunitate privind modalitatea de delegare: a serviciului public de construire, modernizare, reparare şi întreţinere a reţelei stradale; a serviciului de amenajare, exploatare întreţinere a lacurilor, ştrandurilor, bazelor de odihnă şi agrement; a serviciului public de organizare, funcţionare şi administrare a cimitirelor şi crematoriilor umane; a serviciului de întreţinere arbori şi spaţii verzi; a serviciului de administrare a parcurilor şi grădinilor; a serviciului de management al traficului. AGERPRES

04.01.2018
187 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design