Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Spitalele Municipal si Clinic din ORADEA, reabilitate termic cu 15,7 milioane de euro

Primarul Ilie Bolojan

Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă (SJCU) şi Spitalul Municipal din municipiul Oradea vor fi reabilitate termic, în următorii doi ani, cu finanţare europeană în valoare de 15,7 milioane de euro, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, primarul Ilie Bolojan.

Acesta a precizat că municipalitatea a câştigat două proiecte pe POR 2014-2020, unul pentru Spitalul Municipal "Dr Gavril Curteanu", în valoare de 8 milioane de euro, şi celălalt pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, de 7,7 milioane de euro.

"Aceste lucrări presupun, pe de o parte, reabilitarea exterioară a corpurilor principale a acestor spitale, într-un sistem diferit decât cel de la blocurile de locuit, deci nu cu polistiren, ci cu vată bazaltică şi cu plăci de fibrociment, clădirile vor arăta impecabil. Geamurile vor fi înlocuite, la fel instalaţiile interioare şi tot ce înseamnă, practic, instalaţii, astfel încât consumul energetic să fie aproape redus spre zero, întrucât pe fiecare spital vor fi montate panouri fotovoltaice. Spitalul Municipal va fi încălzit combinat, în parte cu apă geotermală şi cu pompe de căldură. Iar Spitalul Judeţean va trece pe pompe de căldură, sistemul de termoficare urmând să rămână de rezervă. Practic, vor fi nişte economii foarte mari la termoficare care ne vor permite să suplimentăm cheltuielile pentru medicamente sau pentru alte condiţii necesare", a declarat vineri Ilie Bolojan.

Lucrările la cele două spitale vor cuprinde, pe lângă reabilitarea termică a anvelopei, a instalaţiilor sanitare şi electrice, şi înlocuirea ascensoarelor, a sistemului de aer condiţionat vară/iarnă şi a celui de iluminat.

În următoarele două luni se va face proiectarea, după care se vor organiza procedurile de licitaţie pentru execuţia lucrărilor. Conform contractelor, execuţia se va finaliza în doi ani de la semnarea contractului de finanţare, preconizată pentru luna februarie.

Primarul Ilie Bolojan a mai menţionat şi alte trei proiecte importante cu fonduri europene, tot în domeniul sănătate, la care municipalitatea lucrează în prezent. La Spitalul Judeţean este vorba despre un corp nou de clădire pentru Pediatrie, o nouă clădire pentru Unitatea de Primire Urgenţe şi pentru Laborator şi Sterilizare (în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii) şi o altă clădire pentru Ambulatoriul spitalului. Complementar, se va lucra la proiectul unei parcări supraterane la acest spital. Agerpres

12.01.2018
122 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Alesd
Beius
Bratca
Marghita
Nucet
Oradea
Sacuieni
Salonta
Stei
Valea lui Mihai
Vascau


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bihor pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bihor

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design