Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Stadion modernizat la SIBIU cu 17 milioane de euro, cea mai mare investitie din 2018 a primariei; Noul spital nu va fi gata in 2-3 ani; Plata electronica a taxelor si impozitelor se poate face mai simplu

Primarul Astrid Fodor

Echipa locală de fotbal, FC Hermannstadt, care are şanse să promoveze în prima ligă, va juca de anul viitor pe un stadion modernizat cu 17 milioane de euro, fiind vorba de cea mai mare investiţie începută în 2018 de Primăria Sibiu, a anunţat primarul Astrid Fodor.

“Va fi o modernizare foarte complexă a stadionului, dar nu vreau să intru în detalii. Vă vom face prezentarea, când avem proiectul tehnic gata. Vom avea gata în două săptămâni. (…) Per total cred că se va ridica valoarea lucrărilor la stadion, la 17 milioane de euro. (…) Da. Este cea mai mare (investiţie – n.r.) care nu va fi terminată până la sfârşitul anului”, a declarat Fodor.

Ea a spus că noul stadion va avea toate facilităţile, fără să dea alte detalii despre cum va arăta acesta, după ce va fi modernizat. “Acest stadion se va face şi va fi un stadion modern, frumos, cu toate facilităţile. (…) Cu tot ce are nevoie un stadion de fotbal. Există regulamente, există acte normative şi acolo vedeţi ce are nevoie un stadion de fotbal”, a mai spus Fodor.

Primarul Sibiului a menţionat că fotbaliştii vor fi nevoiţi să joace, timp de cel puţin un an de zile, pe stadionul pe care vor lucra şi constructorii. “Lucrările vor dura cel puţin 12 luni, având în vedere că se doreşte ca, în aceeaşi perioadă, să se şi joace fotbal pe acel teren. Deci trebuie un şantier greu de organizat să şi joci fotbal şi să şi lucrezi”, a arătat Astrid Fodor.

În prezent, stadionul din Sibiu nu are instalaţie de nocturnă şi nu este acoperit, iar starea tribunelor nu este cea dorită de spectatori. AGERPRES

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat, marţi, că viitorul spital judeţean, care va reuni şi pe cel pentru copii şi pe cel pentru adulţi, nu va fi gata în 2-3 ani şi nici nu se ştie dacă construcţia sa va începe până în 2020.

"Eu am înţeles că este un proces lung, nu va fi gata în 2-3 ani noul spital. (...) Dacă se începe până în 2020, efectiv să se sape ceva la fundaţie, nu vă pot răspunde la această întrebare, nu ştiu", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Sibiului.

Astrid Fodor dă asigurări că locul ales, în apropierea aeroportului, pentru construcţia viitorului spital este unul potrivit, care nu pune în pericol sănătatea pacienţilor şi a cadrelor medicale.

"Locaţia se potriveşte, îndeplineşte toate condiţiile pentru a se ridica acolo noul spital. Dacă datele, problemele se vor schimba, vom analiza la timpul respectiv. (...) Eu ca primar al Sibiului nu văd care e problema ca să fie un spital de copii pe acelaşi teren cu unul de adulţi", a precizat primarul sibian.

Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean au decis să se asocieze pentru a construi un spital comun, la marginea oraşului, în apropierea Aeroportului Internaţional şi a autostrăzii. Pe terenul din apropierea viitorului spital există deja câteva blocuri de locuinţe. Social-democraţii din Sibiu contestă acest loc şi spun că e periculos din punct de vedere al poluării produse de o groapă de gunoi, aflată la prea mică distanţă, deşi consilierii judeţeni PSD au votat alături de liberali şi cei din Forumul Democrat al Germanilor din România să se construiască spitalul pe acest teren.

Fostul premier Mihai Tudose a promis în 2017 sprijin pentru construcţia viitorului spital de la Sibiu.

În prezent, oraşul Sibiu nu are un spital municipal. În municipiul Sibiu există un spital de pediatrie, finanţat de primărie şi un spital clinic judeţean, finanţat de către Consiliul Judeţean. Ambele spital deservesc pacienţi din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara şi Braşov şi se află în clădiri vechi, istorice, care au fost modernizate pe secţiuni în ultimele decenii. AGERPRES

Primarul Astrid Fodor a anunţat că sibienii pot achita electronic taxele şi impozitele locale, mai simplu, prin intermediul XPRESS, accesând site-ul municipalităţii, www.sibiu.ro.

“Dorim să simplificăm cât mai mult procedurile de plată electronică pentru a le face mai atractive pentru cetăţeni. În ziua de astăzi, când există o aşa de mare varietate de instrumente de plată, nu trebuie să se mai stea la coadă la ghişeu”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, într-o conferinţă de presă.

Sibienii care folosesc metoda de plată XPRESS nu au nevoie de cont sau parolă. Acest instrument este valabil pentru plata impozitelor şi a taxei de salubrizare pentru care se emit decizii de impunere cu coduri de bare. “În acest punct puteţi să bifaţi opţiunea “Doresc notificări pentru termenele de plată viitoare” pentru a beneficia de încă un serviciu oferit de Primăria Sibiu. La următoarele termene de scadenţă pentru plata taxelor şi impozitelor veţi fi atenţionaţi prin email cu privire la următoarele termene de plată pentru a evita astfel penalităţile de întârziere. Dacă bifaţi această opţiune, veţi fi rugaţi să completaţi numele şi CNP-ul dumneavoastră sau al persoanei în numele căreia efectuaţi plata”, se arată într-un comunicat de presă.

Platforma electronică de plăţi – e-administraţie – funcţionează pe site-ul www.sibiu.ro din 2011, numărul plăţilor electronice crescând constant. Dacă în 2012 s-au înregistrat doar 500 de operaţiuni de plată, în 2017 peste 7.700 de sibieni au ales această variantă. Numărul celor care plătesc electronic taxele şi impozitele este totuşi mic faţă de cei care plătesc la ghişeu. Până în prezent, pentru a efectua plăţi pe platforma de e-administraţie era necesară crearea şi accesarea unui cont, cu utilizator şi parolă, variantă care va rămâne şi aceasta valabilă mai ales în cazul în care contribuabilul doreşte să consulte şi alte informaţii din contul său (ex: debite). AGERPRES

21.03.2018
390 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Agnita
Avrig
Cisnadie
Copsa Mica
Dumbraveni
Medias
Miercurea Sibiului
Ocna Sibiului
Saliste
Sibiu
Talmaciu


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Sibiu pentru ziua de azi.


 
Informatii din Sibiu

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design