Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Stadionul modernizat din SIBIU va avea 19.000 de locuri, tribune acoperite, gazon incalzit si nocturna

Primarul Astrid Fodor

Echipa locală de fotbal FC Hermannstadt, care are şanse să promoveze în prima ligă, va juca de anul viitor pe un gazon încălzit, cu instalaţie de nocturnă, pe un stadion modernizat cu 17 milioane de euro, bani cu care vor fi construite şi tribune noi, acoperite, cu o capacitate de 19.000 de locuri şi se vor face mai multe locuri de parcare, a anunţat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Modernizarea stadionului municipal este cea mai mare investiţie programată în acest an de către Primăria Municipiului Sibiu.

În 2017 municipalitatea a contractat prima etapă de modernizare a Stadionului Municipal, un contract de 8,2 milioane de lei care prevede: reabilitarea tribunei oficiale, a peluzei cu vestiare, a pistei de atletism şi a gardului de împrejmuire a acesteia, precum şi demolarea tribunelor degradate care vor fi ulterior reconstruite. Lucrările vor începe în martie şi se vor încheia până la finele acestui an.

“Continuăm să investim în sport pentru că recunoaştem importanţa acestuia în creşterea calităţii vieţii pentru locuitorii oraşului nostru. De la deschiderea sălilor de sport şi a curţilor şcolilor şi liceelor pentru asociaţiile şi cluburile sportive şi amenajarea unor zone de sport în parcuri şi în cartiere şi până la modernizarea Stadionului Municipal, Primăria Sibiu finanţează substanţial sportul, în limitele legilor şi a bugetului existent. Vom contracta a două etapă de modernizare a Stadionului, principala bază sportivă a oraşului, care se va transforma într-un spaţiu modern pentru evenimente sportive”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Serviciul de Administrare a Domeniului Public a contractat în 2017 realizarea unui studiu de fezabilitate pentru această a doua etapă, contractul semnat cu firma SC Techmedia Electronics SRL având o valoare de 140.000 de lei.

“Acest studiu a stabilit lucrările care trebuie executate pentru etapa a II-a de modernizare a Stadionului ce va avea o capacitate de aproximativ 19.000 de locuri: Reconstruirea tribunelor demolate în prima etapă de modernizare şi acoperirea acestora cu o structură metalică care va include şi sistemul de nocturnă şi tabele electronice de scor. Tribunele vor fi înălţate în partea dinspre str. Şcoala de Înot şi strada O. Goga, prin această amenajare creându-se atât locuri mai multe în tribune, cât şi spaţii pentru activităţi în interior, a căror destinaţie va fi stabilită ulterior; Amenajarea unui număr de aproximativ 240 locuri de parcare sub tribunele noi construite şi în curtea interioară; Montarea de turnicheţi şi case de vânzare bilete noi; Realizarea unui sistem de sonorizare şi a unui sistem de supraveghere video; Înlocuirea completă a suprafeţei de joc şi introducerea sistemului de încălzire în gazon; Refacerea completă a reţelelor de utilităţi (gaz, curent, încălzire, telecomunicaţii, sisteme de alertă şi securizare, etc.); Reabilitarea şi dotarea corespunzătoare a sălii de atletism; Dotarea spaţiilor interioare corespunzător utilizării acestui stadion”, se arată într-un comunicat de presă.

Valoarea estimată a acestor lucrări este de 72,3 milioane lei. După ce Consiliul Local Sibiu va aproba investiţia în şedinţa din această lună, municipalitatea va organiza o procedură de achiziţie pentru contractarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor efective.

În prezent, stadionul din Sibiu nu are instalaţie de nocturnă şi nu este acoperit, iar starea tribunelor nu este cea dorită de spectatori. AGERPRES

27.03.2018
183 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Transilvania

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design