Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  83,22% (124/149)
2.  Piatra Neamt
  80,00% (24/30)
3.  Gherla
  100,00% (15/15)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  77,78% (14/18)
5.  Timisoara
  40,00% (12/30)
6.  Voluntari
  88,89% (8/9)
7.  Bucuresti - Sect. 6
  100,00% (6/6)
8.  Targu - Jiu
  55,56% (5/9)
9.  Bistrita
  66,67% (4/6)
10.  Pitesti
  9,30% (4/43)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
Top sesizari
 
-    
CLUJUL pierde 28 de milioane de euro la buget. Emil Boc: „Este un jaf ce face Guvernul”

Cluj-Napoca pierde prin proiectul de buget naţional pe 2018 circa 28 de milioane de euro. Primarul Emil Boc a făcut apel la toţi parlamentarii de Cluj să depună amendamente la proiectul de buget pentru ca municipiul să beneficieze măcar de o alocare similară cu cea din 2017. „Nu sunt de acord cu jefuirea administraţiilor locale care sunt eficiente şi care produc resurse. Practic nouă ni se iau toţi banii pe care ni i-a rambursat UE pentru proiectele realizate. 28 de milioane de milioane de euro, primiţi de la UE ne sunt luaţi de Bucureşti. În Europa, pentru că autorităţile locale sunt cele care se confruntă cu tot mai multe probleme, guvernele alocă tot mai mulţi bani la nivel local. În România este exact invers, se iau resursele de la comunităţile locale”, a spus Boc. (11.12.2017)

CLUJ: S-a semnat „certificatul de nastere” al centurii metropolitane Reprezentanţii Ministerului Transporturilor, ai CNAIR şi ai primăriilor Cluj-Napoca, Floreşti, Gilău şi Apahida au semnat astăzi protocolul de asociere pentru realizarea documentaţiei necesare proiectului viitoarei centuri metropolitane. "Această centură metropolitană are trei avantaje majore. În primul rând, oferă soluţii pentru descongestionarea traficului în municipiul Cluj-Napoca, în al doilea rând oferă soluţii pentru realizarea spitalului regional de urgenţă şi în al treilea rând dă şansa deblocării dezvoltării economice a Clujului, mai ales în ceea ce priveşte proiectele imobiliare blocate din cauza inexistenţei unor soluţii alternative de trafic”, a declarat primarul Emil Boc. (11.12.2017)
CLUJ Emil Boc tine cu dintii de terenul de la Expo Transilvania: "Cu toate mijloacele voi apara zona"; Primaria se apuca de reabilitat statui Primarul Clujului, Emil Boc, se opune construirii unor blocuri în zona cunoscută drept "groapa" din Mărăști. Acolo există un proiect imobiliar uriaș blocat. În 2006, municipalitatea a concesionat pentru 49 de ani 5 hectare de teren societății Nervia, care urma să ridice un centru expozițional, dar și clădiri de apartamente și birouri. Nervia SRL are și o suprafață în proprietate acolo, de 150.000 de metri pătrați. Firma are printre acționari spanioli, dar și pe Ambrus Adam, patronul Amera Tower SRL, unul dintre sponsorii campaniei electorale locale a UDMR. Ambrus se plânge că a fost păcălit de municipalitate în proiectul Nervia; conform vechiului plan urbanistic general nu avea voie să construiască, dar i s-a promis că cel nou va fi mai permisiv, însă acest lucru nu s-a întâmplat. (07.12.2017)
Fabrica Clujana, brandul de peste 100 de ani al CLUJULUI, scoasa la vanzare de ANAF Fabrica Clujana, cea mai mare fabrică de pielărie și încălțăminte din regiune în anii '80, a fost scoasă la vânzare de Fisc ca metodă de a recupera din datoriile bugetare. Astăzi, Clujana funcționează într-un vechi spațiu din Cluj-Napoca, iar după eventuala vânzare, când ar trebui să elibereze spațiul, și-ar putea continua activitatea în altă parte. Terenurile pe care se află clădirile fabricii, de aproximativ 10.000 de metri pătrați, pot fi atractive pentru dezvoltatorii imobiliari, în contextul în care piața imobiliară din Cluj-Napoca este una dintre cele mai "încinse" din țară. Întreaga proprietate, care însumează peste 9.540 de metri pătrați, este ofertată la 27,8 milioane lei (exclusiv TVA). (05.12.2017)
Primaria CLUJ va realiza, in locul guvernului, studiul de fezabilitate pentru centura metropolitana a orasului Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că a primit aprobarea Companiei Naţionale de Administrate a Infrastructurii Rutiere pentru a realiza, în locul Guvernului, studiul de fezabilitate pentru centura metropolitană a oraşului, investiţie pentru care sunt alocaţi, din bani europeni, 150 de milioane de euro. (29.11.2017)
Supraimpozitarea cladirilor neingrijite a dat roade la CLUJ Primăria a anunțat care sunt efectele acțiunii de refațadizare a clădirilor din zona centrală a Clujului. Începând de anul acesta, proprietarii somați de Poliția Locală pentru că nu și-au îngrijit fațadele au plătit un impozit de cinci ori mai mare decât până anul trecuit. "210 clădiri au fost refațadizate, atât dintre cele amendate și neamendate. Consider eficientă această politică, întrucât înainte erau sub 30 de clădiri refațadizate pe an. Anul trecut au fost 56 de clădiri identificate ca neîngrijite și 511 proprietari somați că urmează să fie supraimpozitați. Nu ne jucăm", a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. (28.11.2017)
Emil Boc cere Guvernului o solutie pentru problema generata de numarul mare de masini second hand; Bugetarea participativa, fara participarea cetatenilor, un nou fiasco al municipalitatii Marile oraşe din România au devenit “cimitire de maşini second hand” din cauza eliminării taxei de mediu, afirmă primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a cerut Guvernului găsirea unei soluţii la această problemă. Edilul, care a participat la conferinţa “Mobilitatea viitorului la Cluj-Napoca“, susţine că numărul mare de maşini, cumpărate deseori cu doar câteva sute de euro, pune presiune pe autorităţile locale, care trebuie să gestioneze poluarea cauzată de acestea, dar şi problemele de mobilitate şi transport. (24.11.2017)
CLUJUL, primul oras din Romania in care vor circula autobuze electrice cu incarcare wireless Cluj-Napoca va fi primul oraş din România în care vor circula, din 2018, autobuze electrice. Primăria a semnat deja un contract-cadru cu firma poloneză Solaris, care va furniza 30 de autobuze electrice. Costul unui singur autobuz de ecologic depăşeşte o jumătate de milion de euro. Vehiculele vor fi de ultimă generaţie şi vor putea fi încărcate wireless. Modelul achiziţionat este Solaris Urbino 12 electric. Aceste autobuze circulă în prezent în ţări ca Germania, Olanda, Elveţia, Polonia şi Cehia. (23.11.2017)
CLUJUL si-a lansat oficial candidatura pentru a deveni ”Oras European al Sportului” Comisia de nominalizare, formată din reprezentanți ai Cehiei, Italiei, Poloniei, Spaniei și Olandei, condusă de Hugo Alonso, secretarul general al ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), a fost prezentă, vinei, 17 noiembrie, la Cluj-Napoca pentru a vedea la fața locului infrastructura sportivă a municipiului. ”Atuurile municipiului Cluj-Napoca în obținerea titlului de Oraș European al Sportului se referă pe de o parte la infrastructura excelentă deja existentă pentru toate ramurile sportive, precum și la perspectivele de dezvoltare ale acesteia în anii următori. De asemenea, Clujul are un istoric în găzduirea unor evenimente sportive de relevanță internațională, precum FedCup, Campionate Europene de Gimnastică, Baschet, Karate. Și nu vrem să ne oprim aici.”, a spus viceprimarul municipiului, Dan Tarcea. (17.11.2017)
CLUJ: Minus de 30 de milioane de euro la bugetul orasului Cluj-Napoca va pierde circa 30 de milioane de euro la bugetul local în urma modificării Codului Fiscal, prin care cota unică privind impozitul pe venit se reduce din ianuarie 2018 de la 16% la 10 %. Cum vor compensa însă autorităţile locale această „gaură”? Încă nu s-a decis nimic sigur, dar cel mai probabil vom asista la o mărire a taxelor şi impozitelor locale, dar şi la o revizuire a listei de obiective de investiţii. (16.11.2017)
<<   <   pagina 1 din 220   >   >>
 
Informatii din Cluj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(41 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(17 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(14 raspunsuri
)
Ovidiu Cretu (PSD) Ovidiu Cretu (PSD)
Bistrita
(5 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(5 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(4 raspunsuri
)
Florentin-Costel Pandele (independent) Florentin-Costel Pandele (independent)
Voluntari
(3 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(3 raspunsuri
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(3 raspunsuri
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(2 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2017 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design