Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

TARGOVISTE: Primarul este nemultumit de ritmul lucrarilor la centura ocolitoare a municipiului

Primarul Cristian Stan

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, s-a declarat nemulţumit de ritmul lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului, care se realizează cu fonduri europene şi au ca termen de finalizare sfârşitul anului viitor. Edilul a subliniat că investiţia este una de amploare, care, în afară de asfaltări, prevede lucrări de canalizare, dar şi reabilitare de poduri şi pasaje, precum şi construcţia unui nou pod.

”Noi facem tot ce putem pentru finalizarea acestui proiect, nu merge aşa cum mi-aş fi dorit, asta pot să spun, însă este timp să recuperăm. Sunt lucrări ample. Suntem în fiecare zi în contact cu constructorul, venim pe şantier, cu constructorul discutăm zilnic pentru a rezolva problemele care sunt inerente unei lucrări de asemenea anvergură”, a spus primarul Cristian Stan.

Acesta a mers miercuri pe teren în mai multe zone ale lucrărilor şi a susţinut o conferinţă de presă.

”Suntem la podul de la Teiş, în momentul de faţă se execută forajele pentru noul pod. Este vorba de nişte stâlpi de susţinere la care se forează la o adâncime de peste 20 de metri. În momentul de faţă, sunt făcute 11 astfel de coloane, există şi armăturile, apoi se betonează şi se iese la radieri pentru zona de suprafaţă (…). La acest pod nou, care se va construi paralel cu cel existent, trebuie făcute 54 de astfel de foraje. Cam în două săptămâni eu sper să le finalizăm”, a spus Stan.

În paralel cu podul actual de la Teiş, se va mai construi unul nou, iar apoi se va circula pe fiecare pe câte un sens de mers.

Primarul Târgoviştei a subliniat că lucrările la poduri sunt complexe, prevăzute în proiectul centurii ocolitoare. ”Deşi nu prea se vede nimic acum pe zona de carosabil, iată că sunt lucrări foarte importante care se fac la poduri. Practic, acestea sunt lucrările esenţiale, lucrările de bază care se realizează în momentul de faţă la podurile şi pasajele de pe centură. După aceste lucrări, se va trece şi la zona de carosabil, acolo va fi mult mai simplu. La poduri sunt timpi tehnologici care trebuie respectaţi, vrem ca în acest an să finalizăm mare parte din aceste lucrări importante”, a afirmat primarul Târgoviştei.

Din cauza lucrărilor de reabilitare, circulaţia pe podul care face legătura între Târgovişte şi Valea Voievozilor este închisă. Urmează a fi reluată în 15 decembrie anul acesta. 

”Deja lucrările care au vizat consolidarea, curăţarea aparatelor de reazem sunt realizate. Ce a însemnat lucrul acesta? Practic, întreg podul a fost urcat pe cric, iar structura de rezistenţă a fost curăţată pentru a se putea interveni. Legat de acest pod, aveam opţiunea de a nu începe lucrările, fără a crea inconvenientele care e clar că s-au generat, avânt în vedere că nu se mai poate circula pe această zonă. Dar asta însemna că, în câţiva ani, acest pod s-ar fi deteriorat foarte mult şi am fi ajuns în situaţia de a-l reface de la zero, plus proiect separat pe care ar fi trebuit să îl facem. Noi, cei de la Primăria Târgovişte, ne-am asumat răspunderea să luăm o decizie care poate nu este pe placul celor care tranzitează zona, dar era decizia corectă, responsabilă”, a declarat primarul Cristian Stan.

Acest pod va fi lărgit cu câte 60-70 de centimetri pe fiecare latură. Finanţarea europeană pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Târgovişte, în valoare de 88,7 milioane lei, a fost accesată în 2009. Iniţial, partea de execuţie ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar a fost reziliat contractul încheiat cu CAST SRL din cauza întârzierii foarte mari a lucrărilor. Lucrările au fost abandonate din 2012. La acel moment, lucrările la centură erau efectuate în proporţie de aproape 27%. În vara anului 2015, a fost organizată altă licitaţie, iar câştigătoare a fost desemnată asocierea SC Good Prod S.R.L. şi SK 13 Patstroy JSC. Timp de trei luni, nu s-a realizat mai nimic în teren, singurele lucrări fiind în mare parte înlocuiri de borduri. Ulterior, lucrările au fost oprite.

S-au reluat procedurile de achiziţie, iar în iunie 2017 s-a semnat un contract cu asocierea SC Telor Invest SRL, Ricciardello Construzioni SRL, SC Petroconstruct Group SRL, SC Leodrumit.

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie (acolo unde va fi posibil), precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii. AGERPRES

09.11.2017
52 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Muntenia

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design