Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

TARGU MURES: Primarul Florea l-a informat pe ambasadorul Germaniei ca E.ON ar bloca un proiect cu finantare europeana

Primarul Dorin Florea

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat că l-a informat pe ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, că municipiul riscă să piardă o finanţare europeană de circa 3 milioane de euro din cauza unei “lucrări ilegale” executată de compania E.ON, cu acţionariat german.

Dorin Florea a susţinut că societatea comercială a nu ar fi respectat avizele date de municipalitate şi a construit o conductă de alimentare cu gaz metan cu 9 metri mai jos, blocând astfel proiectul de lărgire la patru benzi a şoselei de centură Calea Sighişoarei.

Sunt nevoit să apelez la această procedură, care este cauzată exclusiv de atitudinea E.ON faţă de Primăria Târgu Mureş. În ciuda numeroaselor avantaje şi a unui comportament favorabil de care s-a bucurat şi beneficiază în continuare societatea dvs. în ultimii trei ani, E.ON nu a respectat cerinţele şi avizele eliberate de Primăria Târgu Mureş, la lucrările de pe Calea Sighişoarei. Mai mult, având în vedere că municipalitatea doreşte să realizeze lărgirea Căii Sighişoarei la patru benzi, lucrări pentru care Primăria Târgu Mureş solicită accesarea fondurilor europene, din cauza nerespectării traseului conductei, există pericolul blocării proiectului. Ca urmare, Direcţia Poliţiei Locale a fost nevoită să sancţioneze societatea dvs. şi a impus la aducerea în starea iniţială a terenului afectat de lucrările ilegale executate. E.ON nu s-a conformat, ba mai mult, culmea cinismului, a acţionat în instanţă Primăria Târgu Mureş. Ca urmare, mă văd nevoit ca, după trei ani de când ne confruntăm cu aceste probleme, să le fac publice“, a afirmat Dorin Florea, în scrisoarea trimisă ambasadorului Germaniei.

Acesta a susţinut, totodată, că situaţia “e valabilă la aproape toate lucrările de investiţii, la cele în regim de urgenţă şi branşamente stradale”. “Am adus neregulile la cunoştinţa societăţii E.ON prin adrese repetate şi întâlniri, dar de fiecare dată am primit doar angajamente că lucrurile vor fi remediate. Nu cred că o firmă de anvergura E.ON şi-ar permite să facă lucrări ignorând avizele, în Austria sau Germania”, a mai susţinut Florea, conform documentului citat.

Primarul municipiului Târgu Mureş crede că un astfel de proces poate bloca proiectul de infrastructură cel puţin 3 ani, fiindcă “atacarea în instanţă a devenit o modă prin care unele societăţi comerciale blochează” autorităţile, ştiind că legea e permisivă. AGERPRES

01.02.2018
232 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Gurghiu
Iernut
Ludus
Miercurea Nirajului
Reghin
Sangeorgiu de Padure
Sarmasu
Sighisoara
Sovata
Targu Mures
Tarnaveni
Ungheni


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Mureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Mureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design