Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  86,81% (158/182)
2.  Piatra Neamt
  76,47% (39/51)
3.  Bucuresti - Sect. 4
  78,26% (18/23)
4.  Timisoara
  45,00% (18/40)
5.  Gherla
  100,00% (9/9)
6.  Galati
  31,25% (5/16)
7.  Targu - Jiu
  62,50% (5/8)
8.  Oradea
  57,14% (4/7)
9.  Voluntari
  75,00% (3/4)
10.  Hunedoara
  60,00% (3/5)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
Top sesizari
 

TIMISOARA Capitala Culturala Europeana 2021 aduce evenimente noi in acest an, inclusiv unul dedicat Centenarului


Proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană (TM21) va completa paleta evenimentelor locale tradiţionale cu altele noi, printre care "Zidurile memoriei" dedicat Centenarului Marii Uniri sau "Cămine în mişcare", manifestări care vor aduce cultura de masă în toate cartierele, dar şi proiecte culturale prin care tradiţiile românilor din Serbia vor fi făcute cunoscute în Banatul românesc. 

Proiectele culturale au fost prezentate de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) marţi seara, în Aula Magna a Universităţii de Vest Timişoara (UVT), în cadrul unei dezbateri cu publicul. 

Directorul executiv al ATCCE 2021, Simona Neumann, a precizat că în anul 2018 vor continua activităţile de formare de manageri culturali, de producători de festivaluri şi evenimente de mare amploare. 

"Vom avea şi activităţi mai vizibile în spaţii publice, un ciclu de evenimente în Piaţa Libertăţii, care se numeşte 'Piaţa' şi care va consta într-o serie de spectacole din domeniul artelor performative care îmbină tradiţia cu formele de expresie moderne şi contemporane. Vom avea un prototip, în pregătirea marelui eveniment din 2021, al Festivalului Bega, un spectacol pe apă care se va desfăşura pe parcursul mai multor zile; un alt proiect se va derula în Banatul istoric împreună cu românii din Serbia şi care va căuta să valorifice tradiţiile românilor din Serbia şi să le facă cunoscute românilor din Banatul românesc", a declarat presei Simona Neuman.

Ea a menţionat şi proiectul "Cămine în mişcare", de turism cultural în regiunea Banatului, vor fi făcute mai multe cartografieri ale tradiţiilor din Banat ce vor fi prelucrate în anii următori, pentru ca în 2021, pe baza lor, să poată fi constituite trasee culturale pentru turiştii care vor veni în zonă. 

"Un alt proiect interesant va fi 'Zidurile memoriei', pe care îl dedicăm Anului Centenar al Marii Uniri de la 1918 şi care presupune crearea unui perete, pe una dintre feţele căruia artiştii să-şi aducă contribuţia cu privire la ceea ce înseamnă memoria Timişoarei, iar pe cealaltă vor contribui diverse asociaţii civice, consiliile de cartier, de sport, de tineret, ale minorităţilor şi va fi replicat şi în unele cartiere", a adăugat Simona Neumann

Totodată, în 2018 va debuta proiectul MultipleXity în colaborare cu Primăria Municipiului Timişoara, care va asigura infrastructura, iar ATCCE va fi coordonator, pentru că există deja mai multe iniţiative private în oraş care vin să îmbogăţească proiectul. 

"Va consta în crearea unui centru de mai mari dimensiuni care să adune spaţii de lucru pentru specialişti din IT şi alte industrii culturale şi creative, va fi un centru pentru vizitatori în 2021, un spaţiu în care se vor desfăşura activităţi educaţionale. Toate acestea vor fi coordonate de ATCCE. Anul acesta vom elabora împreună cu partenerii noştri locali conceptul acestui centru şi vom avea şi două seminarii (...) pentru ars electronica, pentru artă contemporană, ştiinţă şi inovaţie", a detaliat directorul ATCCE, Simona Neumann. Agerpres

13.02.2018
35 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(42 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(21 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(10 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(6 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(5 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(3 raspunsuri
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(3 raspunsuri
)
Ovidiu Cretu (PSD) Ovidiu Cretu (PSD)
Bistrita
(2 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(2 raspunsuri
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design