Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

TIMISOARA: Interventiile utilajelor de deszapezire vor fi monitorizate computerizat din iarna urmatoare; Un complex sportiv si de agrement de peste 11.000 mp va fi construit de municipalitate in nordul orasului

Primarul Nicolae Robu

Deszăpezirea în Timişoara se va face din sezonul rece următor pe baza tehnologiilor IT, care le vor facilita administraţiei locale şi populaţiei municipiului posibilitatea de a urmări dacă firmele ce vor fi contractate îşi vor îndeplini conştiincios sarcinile sau nu, a spus primarul Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a afirmat că, până în luna aprilie, municipalitatea este obligată să lucreze cu firme în baza unui contract semnat de administraţia Ciuhandu, care nu cuprinde decât 300 din totalul celor 1.200 de străzi pe care trebuia să se intervină în situaţii de deszăpezire.

“Pregătim caietul de sarcini pentru noul contract şi vom avea cu totul alte exigenţe, pornind de la faptul că toate străzile vor fi prinse în contract, pentru că toţi cetăţenii au dreptul să beneficieze de serviciile de deszăpezire”, a declarat Nicolae Robu.

El a subliniat că municipalitatea le va cere firmelor să aibă utilaje de toate gabaritele, inclusiv de dimensiuni mici, care să poată pătrunde pe toate străzile, dar şi un sistem de monitorizare computerizată.

“Vrem ca oricine să poată vedea tot procesul de deszăpezire, câte utilaje sunt pe stradă, cu ce viteză se mişcă, dacă au lama ridicată sau nu, de câte ori trece pe un traseu, iar dacă nu au lama lăsată, să explice motivul. Traseele şi acţiunea utilajelor vor fi marcate prin culori diferite, în funcţie de numărul prezenţei pe acele sectoare a firmelor”, a spus primarul Timişoarei. AGERPRES

Municipalitatea timişoreană va construi în acest an primul complex sportiv şi de agrement, în nordul oraşului, prevăzut cu două bazine de înot semiolimpice, urmând ca până în anul 2020 să mai fie construite alte două astfel de baze în cartierele oraşului.

“Am primit studiul de fezabilitate pentru complexul sportiv din zona Lipovei, care va fi gata în 2019. Se vor amenaja două bazine de înot, acoperit şi în aer liber, terenuri de minifotbal, volei, tenis, baschet, judo, scrimă. Întregul complex va avea mai bine de 11.000 mp, din care peste 2.000 mp va fi spaţiu verde”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a subliniat că bazinele de înot sunt semiolimpice, cu lungime de câte 25 metri, unde se vor putea antrena şi sportivii de performanţă, iar bazinul exterior va fi alimentat cu apă caldă, cu excepţia perioadelor de iarnă.

“Ne preocupă starea de sănătate a populaţiei iar sportul menţine sănătatea. Astfel de complexuri sportive şi de agrement mai ridicăm în alte două zone din oraş, dar într-una sunt probleme funciare pe care le rezolvăm în instanţă. Accesul la aceste bazine de înot şi în bazele respective va fi gratuit”, a completat primarul.

Complexul din calea Buziaşului va beneficia de construirea suplimentară şi a trei terenuri de fotbal mai mari, în extensie etapizată, pornind de la o capacitate de 2.000 de locuri, care se va mări până va ajunge la aproape 10.000 de locuri. AGERPRES

26.03.2018
289 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Banat

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design