Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 

TIMISOARA va deveni capitala europeana a circului. Orasul va gazdui anul viitor un mare festival international de circ cu tema: migrantii care isi cauta un camin

Simona Neumann

Călătoria spre Timişoara 2021, Capitală Europeană a Culturii, începe prin miracolul, emoţia şi ingeniozitatea circului contemporan. Spectacolul oferit de suedezii de la Circus Cirkör, veniţi în premieră în România, este primul eveniment public de mare anvergură al asociaţiei Timişoara Capitală Culutală Europeană 2021.

„Circul contemporan în Timişoara a fost gândit ca un eveniment care să formeze gustul publicului pentru o nouă formă de artă. Timişoara 2021 îşi propune să vină cu elemente noi faţă de ceea ce se întâmplă în peisajul cultural şi artistic din Timişoara şi România. Este misiunea noastră să testăm gustul publicului, să-l formăm, iar circul contemporan este una dintre aceste iniţiative”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culutală Europeană 2021.

Circus Cirkör a avut până în prezent peste două milioane de spectatori, iar cu ajutorul lor, în jur de 400.000 de copii şi tineri au făcut primii paşi în arta circului contemporan, prin atelierele organizate de compania artistică scandinavă. Eu aduc atelierele şi în Timişoara, în trei spaţii, la Liceul Sportiv, Liceul de Artă şi Liceul Carmen Sylva.   

“Prin prezenţa celor de la Cirkus Cirkör, dorim să oferim şi o componentă educaţională, de formare pentru tineri. Astfel că în această săptămână vor fi organizate patru ateliere de lucru pentru copii, un atelier de lucru pentru adulţi şi un atelier special creat pentru artiştii din Timişoara, care doresc să interacţioneze cu artiştii de la Cirkus Cirkör”, a mai spus Simona Neumann.

Timişoara se pregăteşte să devină o capitală europeană a circului, pentru că din 2018, va fi organizat prima ediţie a unui mare festival internaţional de circ. Timişorenii, turiştii şi invitaţii vor împărtăşi o sărbătoare estivală a artelor circului, în parcuri, pe străzi şi locuri mai puţin cunoscute ale oraşului.   

„În portofoliul de evenimente pe care le vom organiza până în 2021 şi după 2021, un loc important îl va ocupa şi circul contemporan. Asta înseamnă o combinaţie fericită de implicare a fiinţei umane, cu toate posibilităţile ei, fizice, intelectuale şi de creativitate, elemente de artă diversă şi tehnologie nouă”, a spus primarul Nicolae Robu.    

Circus Cirkör va prezenta la Timişoara spectacolul cu titlul „Limite”, care abordează o temă sensibilă a zilelor noastre, problema refugiaţilor. Este un spectacol fără clovni şi animale, care imbină acrobaţia, dansul, teatrul contemporan şi arta stradală, într-o nouă formă de artă.    

„Tema a pornit de la ideea directoarei artistice al spectacolului, care s-a confruntat de-a lungul anilor cu valuri de migranţi. Vroia să le ofere un cămin şi de fiecare dată când constata că nu mai există spaţiu pentru încă un refugiat, se găsea în mod miraculos încă un loc. Publicul timişoeran este invitat să mediteze la acest lucru, până unde ne putem întinde limitele. E un spectacol foarate complex şi frumos, îmbină acrobaţia, dansul, teatrul contemporan, arta stradală”, a explicat Simona Neumann

Spectacolul va avea loc în zilele de 23, 24 şi 25 noiembrie, de la ora 20.00, în Sala Olimpia. Preţul biletelor costă 40, 70 şi 100 de lei. De asemenea, artiştii de la Circus Cirkör a pregătit două spectacole gratuite pentru elevi şi studenţi, în 22 noiembrie, scrie Adevarul.

21.11.2017
490 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design