Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

La TIMISOARA va incepe in acest an construirea a doua noi mari pasaje subterane rutiere

Primarul Nicolae Robu

Primăria Timişoara va deschide în acest an alte două mari şantiere de infrastructură a mobilităţii, pasajele subterane ”Solventul” şi ”Consiliul Europei”, pentru a fluidiza şi mai mult traficul rutier urban în anul 2021, când oraşul va exercita titlul de Capitală Europeană a Culturii şi sunt aşteptaţi peste un milion de turişti.

”Începerea lucrărilor la cel mai mare pasaj subteran care se va construi la Timişoara, în zona fostului combinat petrochimic Solventul, a fost amânată de faptul că o porţiune din terenul implicat în investiţie, aparţinând unui proprietar privat, apare în evidenţele ANAF ca având construcţii ipotecate, care în realitate nu există”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Municipalitatea a creionat deja un traseu optim, dar dacă lucrurile nu se vor rezolva la ANAF, procedurile vor demara în acest an cu mici ajustări, întrucât municipalitatea doreşte finalizarea obiectivului în anul 2019.

Proiectul este unul foarte complex şi prevede trecerea pe sub nouă linii de cale ferată, în subteran, a prelungirii Căii Bogdăneştilor, împreună cu liniile de tramvai, până la intersecţia cu strada Gării, care va fi modernizată în cadrul unui alt proiect.

Proiectul de circa 30 de milioane de euro ar urma să fie finanţat din fonduri europene. Pasajul subteran din Piaţa Consiliul Europei va lega Calea Aradului şi Calea Lipovei de Calea Circumvalaţiunii, finanţarea fiind asigurată din banii unui investitor privat care operează în Timişoara. AGERPRES

09.01.2018
105 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Buzias
Ciacova
Deta
Faget
Gataia
Jimbolia
Lugoj
Mosnita Noua
Recas
Sanmihaiu Roman
Sannicolau Mare
Timisoara


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Timiş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Timiş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design