Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

TULCEA: Consilierii locali au aprobat studiul de oportunitate pentru modernizarea transportului public din municipiu

Primaria Tulcea

Consilierii locali tulceni au aprobat studiul de oportunitate necesar derulării proiectului “Modernizarea parcului auto de transport călători din municipiu prin achiziţionarea de vehicule nepoluante“. Hotărârea a fost aprobată în unanimitate, iar actul, alături de alte documente, printre care un studiu privind managementul traficului, va fi depus odată cu cererea de finanţare pentru atragerea de fonduri necesare achiziţiei a 25 de autobuze electrice.

Din bugetul total estimat al proiectului de circa 20 de milioane de euro, suma necesară achiziţiei celor 25 de autobuze electrice este de 11 milioane de euro“, a declarat, în timpul şedinţei Consiliului local, şefa Serviciului proiecte europene din cadrul Primăriei municipiului Tulcea, Andreea Toma.

Prin proiect, potrivit sursei, se vor reabilita şi unele staţii de autobuz şi se va crea infrastructura necesară întreţinerii mijloacelor de transport nepoluante. Proiectul ar urma să fie finanţat prin sumele alocate Programului Operaţional Regional Axa prioritară 3, “Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon” în cadrul mecanismului financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării (ITI-DD).

În municipiul Tulcea sunt 123 de staţii de autobuz, iar parcul propriu al societăţii de transport în comun numără, potrivit directorului Transport Public SA, Dan Bălan, 12 autobuze, după ce peste 50% din acesta a fost distrus în urmă cu aproape 20 de zile de un incendiu cauzat cel mai probabil de un scurtcircuit.

ITI-DD este singura investiţie teritorial-integrată care se implementează în România în actuala perioadă de programare. Bugetul total estimat al acestui mecanism financiar nou la nivel european este de 1,1 miliarde de euro din fonduri europene, la care se adaugă finanţarea naţională. AGERPRES

01.02.2018
262 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Dobrogea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design