Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Taxa pentru gunoi impusa in Sectorul 4 a fost contestata in instanta

Primarul Daniel Baluta

Prin consilierii săi Mihaela Murgoci, Cristi Matache si Guilhem Moulin,  USR Sector 4 a introdus luni la Tribunalul Bucureşti o actiune de anulare a Hotărârii Consiliului Local Sector 4, nr. 347/18.12.2017, prin care au fost stabilite noile sume de plată pentru taxa de salubrizare. Hotărâre este considerată nelegală, deoarece încalcă nu mai puţin de 10 legi sau acte normative aflate în vigoare.

Taxa de salubrizare din sectorul 4 al Capitalei stârneşte revoltă printre cei ce locuiesc în acest sector. Printr-o decizie a Consiliului Local (CL) Sector 4, din ianuarie 2018, taxa a fost aproape triplată. Şi mai scandalos este că de acest bir nu scapă nici măcar copiii, chiar dacă sunt nou-născuţi. Asta pentru că, în opinia edilului, cei mici produc mai mult gunoi decât adulţii, „Taxa este justificată, pentru că şi copiii produc gunoi, chiar mai mult decât un adult“, este explicaţia neverosimilă oferită de Cristian Zărescu, purtătorul de cuvânt al primarului Daniel Băluţă.  

Asta în condiţiile în care, în primăvara anului trecut, primarul Daniel Băluţă îi asigura pe cetăţenii sectorului că scoaterea taxei de gunoi din factura de întreţinere şi transferul acesteia la Primărie va fi în avantajul lor. În 2017, bucureştenii din acest sector plăteau 5,03 lei pe lună pentru acest serviciu. Acum, după majorare, o familie cu patru persoane (dintre care doi copii minori) va plăti anual aproape 600 de lei, doar pentru gunoi. Taxa are acelaşi regim ca şi impozitul pe casă sau teren, astfel că se plăteşte direct la Direcţia de Impozite. Taxa (12 lei) se achită lunar, iar celor care întârzie la plată li se vor aplica penalităţi.  

O altă prevedere controversată este taxarea în funcţie de venituri. Astfel, cei care câştigă mai puţin de 2.000 de lei pe lună plătesc 6 lei.  Cei care au declarat pe proprie răspundere că au venituri mai mici de 2.000 de lei pe lună vor fi taxaţi doar cu 6 lei pentru gunoi. În această categorie au fost  încadraţi de funcţionarii lui Băluţă şi copiii, dar taxa este plătită, evident, de către părinţi. În fine, pentru a stimula plata anticipată a acestei taxe, Primăria oferă o bonificaţie: cei care achită întreaga sumă la început de an, în loc de 12 lei pe lună vor plăti „doar“ 9,6 lei. 

Primul pas a fost luarea în evidenţă a tuturor contribuabililor. Primăria Sectorului 4 i-a invitat pe locuitori să treacă pe la Serviciul de Taxe şi Impozite, pentru a completa un formular cu mai multe date: numărul membrilor de familie, ocupaţia fiecăruia, vârsta, precum şi venitul acestora. Ulterior, fiecare membru de familie a primit un rol fiscal pentru a fi taxat, scrie Adevarul.

28.03.2018
234 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design