Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Taxele duble pentru parcarile din CARANSEBES, subiect de disputa in Consiliul Local! "Daca soferii isi permit sa vina pana in buricul targului, atunci sa plateasca!"

Primarul Felix Borcean
Foto: Express de Banat

Primarul Felix Borcean e împotriva circulației cu autovehicule în zona centrală a Caransebeșului și mai ales în zona Parcului Teiuș. Felix Borcean și-a exprimat opinia în cadrul ultimei ședințe de lucru din 2017 a aleșilor locali. Și asta pentru că grupul PSD din Consiliul Local a votat împotriva aprobării Regulamentului de Funcționare a Sistemului de Taxare a Staționării și Parcării autovehiculelor în municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Consilierii locali au avut unele amendamente la regulament cu privire la dublarea taxei de parcare pe oră în centrul orașului și au adus din nou în discuție parcarea din zona Gugulanu a Parcului Teiuș:

Gândiți-vă că sunt cetățeni care lucrează în zona centrală și parchează câte 5-6 ore mașina. Ce se întâmplă, în loc de 1 leu pe oră vor plăti 2 lei pe oră, adică 10-12 lei zilnic?! Unde ajungem în ritmul ăsta? Nu înțeleg logica dumneavoastră, domnule primar! Nu vreți să aduceți bani la buget, vreți să goniți oamenii din parcarea centrală!”, a răbufnit public consilierul Florin Bogdea.

În replică, primarul Felix Borcean a declarat că „da!”, își dorește mai puține mașini pentru că centrul este și așa sufocat de autoturisme și dacă totuși vor să parcheze, atunci să plătească.

Dumneavoastră nu doriți bani la buget? Am pus 1 leu, am investit în aparate de taxat și parcările sunt tot pline, vreți dezvoltare, dar nu să aducem bani la buget. Dacă șoferii își permit să vină până în buricul târgului, atunci să plătească această facilitate! Unde în lumea civilizată ați mai văzut ca șoferii să intre în parcuri cu mașinile sau în centrul orașului? Niciunde, doar la noi sunt șoferi comozi, cetățeni care doar se plâng, însă nu ar face nimic în acest sens”, spune Felix Borcean, care a indicat bicicleta ca un mijloc alternativ de circulație.

Consilierul Bogdea a mai precizat că îngenuncherea contribuabilului nu este o soluție, soluția ar fi amenajarea de noi locuri de parcare. Florin Bogdea a întrebat cine deține terenul dintre Centrul Turistic și SC Transal pentru că acolo ar fi fost prevăzut în planul urbanistic o parcare publică. Edilul orașului a explicat că acel spațiu nu aparține domeniului public, fiind cumpărat de SC Masiv cu ani în urmă și, din păcate, Primăria e prea săracă să-și permită să răscumpere terenul pentru a-l amenaja în parcări publice. ExpressDeBanat

03.01.2018
59 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Banat

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design