Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Termen pentru Aeroportul BRASOV: in 2020 va decola primul avion

Adrian Vestea

Consiliul Judeţean Braşov a angajat un specialist în aeronautică care să se ocupe de realizarea Aeroportului. Alexandru Anghel a declarat că sunt toate şansele la investiţia să fie gata în 2020. Anul acesta în vară se reiau lucrările după o pauză de patru ani.

Alexandru Anghel, de curând angajat la Consiliul Judeţean Braşov, a fost desemnat să coordoneze derularea proiectului Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. De profesie inginer în construcţii aeronautice, cu multiple specializări printre care administrarea afacerilor, management strategic al aeroporturilor şi management al sistemelor de siguranţă, Alexandru Anghel a manageriat proiectul „Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi - pistă, cale de rulare, platformă, terminal pasageri”, implementat în perioada 2013 - 2015. 

Bărbatul este optimist şi crede că Aeroportul va fi gata în 2020. Cea mai mare problemă va fi birocraţia în special posibilele contestaţii la licitaţii. Construcţia efectivă a Aeroportului nu ar dura mai mult de opt luni. 

„În ciuda riscurilor care ar putea apărea pe parcursul realizării Aeroportului, riscuri care ţin de activităţi critice precum licitaţii şi contestaţii, dotarea cu echipamente şi specialişti în dirijarea traficului aerian sau deschiderea punctului de frontieră şi asigurarea personalului de specialitate de la Vamă, Poliţia Transporturi Aeriene şi Poliţia de Frontieră, proiectul AIBG are toate şansele să fie gata la jumătatea anului 2020“ a declarat Alexandru Anghel. 

În acest moment la Aeroportul Braşov a fost realizată doar pista şi gardul care împrejmuieşte terenul. Nu s-a mai lucrat de patru ani. Potrivit devizului general întocmit de SC IPTANA SA, valoarea investiţiei cu tot cu TVA este de 57.505.600 euro. Această sumă este necesară pentru terminalul de pasageri de 3.600 de mp, turnul de control, parcarea de 163 de locuri şi alte lucrările necesare finalizării investiţiei, cum ar fi căile de rulare, gardul, porţile şi toate drumurile din interiorul suprafeţei aeroportului. 

Licitaţia pentru căile de rulare este în curs.  Investiţia se ridică la 35,5 milioane de lei fără TVA. Calea de rulare (de 200 de metri lungime şi 23 de metri lăţime, plus acostamente) a platformei de îmbarcare-debarcare (135 m/145 m) va permite staţionarea a trei aeronave de categoria C, cu anvergura aripilor de 36 metri. 

Anul acesta sunt deja alocate 106 milioane de lei pentru Aeroport, totul de la Consiliul Judeţean. Instituţia va mai lua un credit de 200 de milioane de lei din care 155 de milioane vor merge tot către Aeroport. Ultimul studiu realizat în ceea ce priveşte Aeroportul arată că în primul an de funcţionare ar avea 114.000 de pasageri, iar în 10 ani s-au depăşi un milion de pasageri.  

„Lucrările la Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav ar putea fi reluate la începutul verii, în situaţia în care licitaţia pentru realizarea suprafeţelor de mişcare, aflată încă în etapa de evaluare a ofertelor, nu va fi contestată. Totodată, administraţia judeţeană derulează procedurile privind dirigenţia de şantier şi pregăteşte documentaţiile în vederea accesării unui credit bancar în valoare de 200 de milioane de lei, destinat în mare parte investiţiilor la Aeroport“, a declarat Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, scrie Adevarul.

29.03.2018
616 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bran
Brasov
Codlea
Fagaras
Ghimbav
Harman
Predeal
Rasnov
Rupea
Sacele
Victoria
Zarnesti


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Braşov pentru ziua de azi.


 
Informatii din Braşov

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design