Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Timisoara metropolitana

Foto: agenda.ro
Primaria Timisoara vrea sa se asocieze cu nu mai putin de 15 comune. Ratiunea constituirii Asociatiei de Dezvoltarea Intercomunitara este una simpla: obtinerea a 50% din fondurile structurale alocate pe regiune, adica 71 de milioane de Euro. Primarii localitatilor invitati la discutii au fost selectati in functie de influenta pe care o are comuna pe care o conduc asupra timisorenilor, relateaza Agenda.

Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, asteapta de la primarii comunelor ca pina la sfirsitul anului sa obtina hotaririle necesare din partea consiliilor locale ale comunelor vizate.

Cronica de Sud Vest, scrie ca initial ar fi fost vorba despre 28 de localitati care ar fi dorit sa se alature grandiosului proiect metropolitan. Potrivit acestei publicatii, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc ar fi initiatorul proiectului.

Proiectul metropolitan vizeaza o Timisoara cu o jumatate de milion de persoane, in conditiile in care si orasul si-ar tripla suprafata. In plus, Marius Popovici - consilierul presedintelui CJ Timis, le va prezenta edililor comunelor timisene proiecte nemtesti si austriece pentru drumuri, canalizare, parcari si spatii verzi - noteaza Ziua de Vest.

Site-ul Primariei Timisoara anunta ca  edilii Timisoarei si cei ai comunelor periurbane au semnat  protocolul de infiintare a Societatii metropolitane pentru transport Timisoara, o asociere ce vizeaza extinderea transportului public si modernizarea infrastructurii de transport.

22.10.2008
740 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Banat

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design