Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Trafic infernal in BACAU in absenta soselei de centura


In absenta unei sosele de centura, care sa preia autovehiculele aflate in tranzit prin capitala judetului, traficul in municipiul Bacau a devenit un adevarat cosmar. Asta reiese si dintr-un studiu efectuat de specialistii de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) - Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica (CESTRIN), care au facut masuratori pentru studiul de trafic necesar proiectarii soselei de centura a municipiului Bacau. 

Cifrele de trafic au fost culese cu inregistratoare automate instalate pe DN2 (Nicolae Balcescu), DN11 (Sanduleni) si DN 15 (Garleni). Potrivit masuratorilor de trafic in zona municipiului Bacau, media zilnica de masini este 4.942, la Sanduleni, 8.647, la Garleni si 13.387 la Nicolae Balcescu.

Specialistii CESTRIN au constatat ca volumele de trafic ating un maxim in lunile iulie-august, pentru vehiculele de transport marfa. Pentru autoturisme, varful este in luna august. Cea mai aglomerata zi este vinerea, cu o scadere considerabila sambata. 

Din punctul de vedere al intervalul orar, varful de trafic este vinerea, intre 16.00 si 8.00. Potrivit unui alt studiu, masuratorile efectuate arata ca in orele de varf, viteza medie de deplasare a autovehiculelor este de sub 10 km/h. In afara orelor de varf, viteza medie de deplasare in interiorul municipiului Bacau ajunge la 30 km/h.

CESTRIN a realizat si o prognoza, pentru 2020, 2025, 2030, 2035 si 2040 din care reiese ca soseaua de centura va reduce cu circa 50% traficul in zona municipiului Bacau.

In luna decembrie 2017, CNAIR a scos la licitatie din nou contractul de construire a soselei de centura a Bacaului. Termenul limita de depunere a ofertelor este 12 februarie 2018. Obiectul contractului este reprezentat de constructia a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostrada. 

Dupa finalizarea procedurilor de achizitie, durata contractului va fi minimum 96 de luni, dintre care 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de executie a lucrarilor si minim 60 de luni perioada de garantie a lucrarilor. 

Perioada de garantie poate creste la 84 de luni in functie de oferta din cadrul factorilor de evaluare. Evenimentul

11.01.2018
439 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bacau
Buhusi
Comanesti
Darmanesti
Moinesti
Onesti
Slanic Moldova
Targu Ocna


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bacău pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bacău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design