Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

VIDEO Deputatul USR Nicusor Dan a fost dat afara de la sedinta Consiliului general Bucuresti dupa ce a refuzat sa respecte regulamentul; PMB respinge afirmatia lui Nicusor Dan legata de bd Buzesti - Berzei: Total nefondata

Foto: captura video

Deputatul Nicușor Dan a fost dat afară miercuri de la ședința Consiliului General al Capitalei, după ce a cerut cuvântul pentru a-și expune punctul de vedere legat de transmiterea în administrarea Administrației Străzilor Sector 1 și a RATB a străpungerii Buzești - Berzei. Președintele de ședință, Orlando Culea, a spus că acesta nu a respectat regulamentul CGMB și nu poate lua cuvântul dar pot vorbi consilierii USR in locul lui.

Cum Nicușor Dan a început să vorbească, președintele Consiliului a cerut ca acesta să fie evacuat din sală. O persoană de la pază a venit la Nicușor Dan si l-a însoțit până la ieșirea din sală.

Nicușor Dan a declarat ca va face plângere penală împotriva președintelui de ședință fiindcă legea îi permite în calitate de deputat să participe la ședințe și să ia cuvântul, scrie HotNews.ro.

Nicusor Dan a fost ales consilier local, dar fiind pe punctul de a-si pierde functia din cauza absentelor de la sedintele de consiliu local, a candidat in alegerile parlamentare, fiind ales deputat. CGMB i-a retras ulterior calitatea de consilier.


..
Primăria Municipiului Bucureşti respinge afirmaţia lui Nicuşor Dan, conform căreia bulevardul Buzeşti - Berzei nu a putut fi recepţionat, precizând, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES, că ea este total nefondată.

În acest context, susţine PMB, "lansarea unor astfel de afirmaţii în spaţiul public, total contrare realităţii, constituie pură dezinformare şi nu serveşte interesului public".

"Îl informez pe dl Nicuşor Dan, care acum câţiva ani, când se pregătea să candideze la Primăria Capitalei, se erija în salvatorul Bucureştiului şi îşi făcuse un obicei din a contesta în instanţă, la comandă, iniţiativele primăriei, că se află într-o gravă eroare: bulevardul Buzeşti - Berzei - Uranus are un proces verbal de recepţie, iar informaţiile pe care le-a oferit presei sunt false şi nefundamentate şi nu reprezintă altceva decât instrumente politice prin care doreşte să îşi facă reclamă. Un om politic bine intenţionat, care doreşte cu adevărat să îmbunătăţească viaţa alegătorilor săi, ar trebui să se documenteze şi să îşi canalizeze energia în proiecte reale, cu soluţii autentice şi nu să persiste în greşeală, acuzând oponenţii politici de fapte sau nerealizări imaginare", afirmă primarul general Gabriela Firea, citată în comunicat.

Potrivit PMB, bulevardul a fost modernizat de Primăria Capitalei în cadrul obiectivului de investiţii "Străpungere Buzeşti - Berzei - Uranus". Lucrările de proiectare şi execuţie au fost executate în baza contractului nr. 3675/ 15.06.2007, încheiat între PMB şi Asocierea SC Tehnologica Radion SRL & SC SCT SA & SC Euroconstruct Trading 98 SRL& SC Via Proiect SRL. În data de 11.11.2016 a fost încheiat procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 16.637. În data de 03.03.2017, comisia de recepţie, în urma constatărilor făcute, propune admiterea recepţiei fără obiecţiuni, aceasta fiind aprobată în conformitate cu prevederile art. 4 şi art. 21 din HG 273/1994, precizează Primăria Capitalei.

"Faţă de cele expuse, reiese foarte clar că nu există niciun motiv real sau legal care să împiedice procesul de preluare a bulevardului şi, pe cale de consecinţă, nici împotriva proiectului de hotărâre care se referă la acest obiectiv de investiţii, aflat pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti", se mai arată în comunicatul PMB.

Precizările PMB vin în contextul în care, marţi, deputatul Nicuşor Dan a declarat că proiectul Buzeşti - Berzei reprezintă "emblema funcţionării haotice" a administraţiei publice din Bucureşti.

"Situaţia juridică a proiectului Buzeşti - Berzei este următoarea: Planul Urbanistic Zonal şi toate autorizaţiile de construire sunt anulate definitiv de instanţă. În aceste condiţii, nu s-a putut realiza recepţia lucrării. Conform legii, aceasta ar fi trebuit să confirme, în prezenţa Inspectoratului de Stat în Construcţii, conformarea lucrării cu autorizaţiile de construire. Soluţia din Consiliul General de mâine este un artificiu juridic: se dă Administraţiei Străzilor un bun care nu a fost recepţionat juridic până în acest moment", a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă. AGERPRES

28.03.2018
435 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design