Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

VIDEO Spotul oficial TIFF: Sa mori din dragoste de filme; Promenada Cartilor in Piata Muzeului: 10 metri de carte cadou pentru un clujean norocos; Nicoara s-a intalnit cu angajatii Primariei; Restrictii in trafic de Zilele CLUJULUI; Primaria si universitatile cauta solutii pentru U; Impozitele intra in era verde; Copil intoxicat cu cuiperci; Casa Municipala de Cultura, evacuata

Afisul TIFF

In completarea vizualului inedit pe care l-a creat anul acesta, Festivalul International de Film Transilvania lanseaza spotul oficial al editiei 2012 in doua versiuni, ambele parodiind ideea de "supradoza" de filme.

Regizorii Marian Crisan si Iulia Rugina au prelucrat aceasta idee in doua filmulete amuzante, in care "fanaticii" filmelor sfarsesc mai mult sau mai putin rau.

"Ideea a fost să filmăm nişte declaraţii despre dispariţia unui cinefil înrăit care şi-a dat duhul din cauza vizionării excesive de filme. Sper ca asta să nu descurajeze spectatorii fanatici de la TIFF... ",

spune Marian Crişan despre spotul în care Luminiţa Gheorghiu, Adrian Titieni, George Piştereanu şi Alina Grigore deplâng dispariţia prematură a unui cinefil plecat înainte de vreme dintre cei vii din prea multă dragoste de filme.

Spotul a fost realizat după un scenariu de Anca Yvette Grădinariu, imaginea este semnată de George Dăscălescu, iar montajul - de Tudor Pojoni.

"Am încercat să facem ceva comic cu mijloace puţine. Şi mi-a făcut plăcere să lucrez cu câţiva actori excelenţi şi o echipă dinamică", adaugă Marian Crişan.
Pe larg pe citynews

De Zilele Clujului, Primăria Cluj-Napoca aduce lectura şi cărţile bune în Piaţa Muzeului, pe str. Victor Deleu. Promenada cărţilor reuneşte 5 librării şi 5 edituri de carte cu scopul de a pune în valoare producţia de carte şi de a scoate în evidenţă deopotriva Scriitorul, Cartea şi Cititorul şi de a sublinia rolul lor în oraş.

Clujenii sunt invitaţi să viziteze standurile de pe str. V. Deleu pe durata Zielelor oraşului şi să participe la tombola organizată de expozanţi.
Fiecare carte achiziţionată începând de vineri, 25 mai, ora 11:00 şi până joi, 31 mai, ora 16:00, aduce o şansă participanţilor de a câstiga 10 metri,

5 metri sau 2 metri liniari de cărţi cu titluri dintre cele mai diverse şi cunoscute. Marea extragere are loc joi, 31 mai, la ora 17:00 pe scena din P-ţa Muzelui.
Mai multe pe BuzzNews

Dupa modelul lansat de Emil Boc, candidatul PDL la Primaria Cluj-Napoca, contracandidatul sau, Marius Nicoara, s-a intalnit cu o parte din angajatii Primariei Cluj-Napoca.

La intrevederea din sala mare au participat circa 110 de oameni. Marius Nicoara le-a spus oamenilor ca se asteapta sa se comporte ca o echipa.

"Nu ma deranjeaza daca din cauza traficului sau din cauza ca aveti probleme cu copii veti intarzia 5 minute la serviciu sau mai mult, ma intereseaza ca atunci cand este mai mult de lucru in Primarie sa stati peste program", a spus Marius Nicoara.

"Vreau sa continui ce s-a construit bun, dar vreau sa fac un altfel de administratie. Cred ca impreuna vom putea face o echipa pentru a putea pune in aplicare proiectele pe care le am", a mai spus Nicoara,

Valer Suciu, presedintele sindatului din cadrul Primariei, a fost prezent la intalnire, dar a lipsit de la intrevederea cu Emil Boc, unde "s-a dat racit".
Amanunte in Stiri de Cluj

Mai sunt cateva zile până la debutul celei de a doua ediţii a Zilelor Clujului. Autorităţile locale au anunţat că traficul auto va fi restricţionat în zona centrală, însă doar pentru primul weekend al evenimentului.

Centrul Clujului va fi cel mai fierbinte punct al oraşului pentru cele şapte zile de spectacole organizate în cadrul Zilelor Clujului. Evenimentele impun anumite modificări ale regulilor de circulaţie.

"Am decis în primul rând ca restricţiile să fie exclusiv pe perioada weekendului, urmând ca de la începutul săptămânii străzile să fie din nou deschise traficului rutier.

Practic va fi închisă Piaţa Unirii cu parcajul din partea stângă a bisericii pe care vor fi amplasate zone de mâncat pentru vizitatori", a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.
Detalii pe citynews

Universităţile clujene şi municipalitatea se vor reuni pentru a găsi soluţii în cazul în care finanţatorul "U" Cluj, Florian Walter, va renunţa la echipă, transmite edilul Radu Moisin. Acesta mizează inclusiv pe modificarea Legii sporturilor.

Primarul interimar Radu Moisin s-a întâlnit cu finanţatorul Universităţii, Florian Walter, căruia i-a cerut să nu renunţe la echipă, având în vedere că sunt şanse mari să se modifice Legea sporturilor, astfel încât şi municipalitatea să-şi poată permite să contribuie anual la susţinerea clubului cu cel puţin 250.000 de euro.

În cazul în care, totuşi, Walter va renunţa la echipă, primăria se va pune de acord cu universităţile clujene pentru a găsi soluţii.

Ideal ar fi ca Walter să vândă mai departe acţiunile unui investitor privat, însă, indiferent ce planuri va avea acesta, se vor găsi soluţii pentru salvarea echipei, este de părere Moisin.
Amanunte in Ziua de Cluj

Proprietarii de imobile din oraş care deţin certificate recunoscute la nivel mondial ar putea beneficia de reducerea la jumătate a impozitului. Propunerea de proiect urmeaza sa fie discutat de consilierii locali.

Facilitatea, o premieră în România, se va aplica doar imobilelor care se încadrează în standardele impuse de trei sisteme recunoscute la nivel mondial.

Municipiul Cluj-Napoca nu are deocamdată o clădire verde certificată oficial internaţional, iar în curs de certificare se află doar două proiecte private, scrie Ziua de Cluj

Un copil de 9 ani din judeţul Satu-Mare a fost internat la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca după ce s-a intoxicat cu ciuperci şi este primul caz de acest gen de anul acesta. Pe larg in Monitorul de Cluj

Clădirea in care a functionat Casa Municipala de Cultura a fost închisă de Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor (APM) Cluj, organizaţia care a câştigat imobilul în instanţă, prin retrocedare. Lacătele au fost schimbate în cursul zilei de luni.

Oficialii instituţiei evacuate acuză modul în care s-a procedat, peste noapte, şi se plâng că au pierdut lucruri şi nu îşi mai pot desfăşura acţiunile programate în zilele următoare, inclusiv în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Încă o instituţie culturală a Clujului a rămas astfel fără sediu de pe o zi pe alta şi nu are nici o perspectivă de viitor, noteaza Ziua de Cluj

24.05.2012
2459 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design