Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  95,06% (77/81)
2.  Piatra Neamt
  61,11% (22/36)
3.  Timisoara
  67,86% (19/28)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  68,42% (13/19)
5.  Gherla
  100,00% (12/12)
6.  Galati
  29,41% (5/17)
7.  Voluntari
  50,00% (3/6)
8.  Pitesti
  20,00% (3/15)
9.  Bucuresti - Sect. 5
  16,67% (2/12)
10.  Targu - Jiu
  40,00% (2/5)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

VRANCEA: Peste o suta de primari, viceprimari si consilieri, inselati de 6 indivizi care s-au dat drept procurori DIICOT


Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea au trimis la tribunal un dosar mai putin obisnuit. Asta pentru ca sunt aproximativ 100 de parti vatamate, primari, viceprimari ori consilieri locali din Vrancea, dar si din tara, iar numarul de infractiuni comise de inculpati depaseste 500. Instanta nu a stabilit pana acum primul termen in dosar. S-au judecat doar cererile si exceptiile formulate de inculpati cu privire la legalitatea administrarii probelor si efectuarii actelor de urmarire penala, cereri care au fost respinse ca neintemeiate. 

Infractorii au ajuns in atentia procurorilor DIICOT in 2015. Despre doi dintre ei, presa din Constanta scria, in 2010, ca sunt periculosi, fiind judecati pentru jafuri armate.

Sase inculpati, peste 100 de persoane vatamate si peste 500 de infractiuni. Despre toate acestea este vorba intr-un dosar trimis spre solutionare la Tribunalul Vrancea de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea. Un dosar in care ancheta a fost inceputa in urma cu mai bine de doi si in care politistii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Vrancea, sprijiniti de cei de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, au facut mai multe perchezitii, unele dintre ele chiar intr-un penitenciar din tara. La acest dosar s-a lucrat aproximativ doi ani, timp in care politistii de la Crima Organizata, coordonati de procurorul de caz din cadrul DIICOT, au documentat activitatea infractionala a inculpatilor, mai ales ca partile vatamate sunt din aproape toate judetele tarii si nu oricine, ci oameni cu functii.

Membrii gruparii aveau fiecare rolul lui. Unii sunau primarii, viceprimarii ori consilierii locali si sub pretextul ca sunt procurori DIICOT si ca fac verificari in dosare de frauda informatica, intrau in posesia unor date de pe cardurile victimelor. Le puneau apoi la dispozitia altui inculpat, care mai apoi le transmitea mai departe, fiind ulterior efectuate tranzactii on-line.

Unul dintre inculpati este Florin Sebastian P., de 38 de ani, din Caracal. In sarcina lui s-au retinut o infractiune de constituire a unui grup infractional organizat, 21 de infractiuni de frauda informatica, tot atatea de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos, o infractiune de uzurpare de calitati oficiale, 63 de infractiuni de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos. 

La momentul comiterii infractiunilor el era in Penitenciarul Tulcea. Florin Sebastian P. era cel care suna primarii, viceprimarii ori consilieri si se recomanda ca fiind procuror DIICOT. Sub diferite pretexte, ba ca face o ancheta, ba ca efectueaza verificari, ii determina pe edili sa-i comunice datele cardurilor bancare pe care le detineau. Apoi, el transmitea datele astfel obtinute altor doi inculpati.

In dosar este judecat si Leonte C., de 39 de ani, din Medgidia. In sarcina lui s-a retinut o infractiune de constituire a unui grup infractional, cate 21 de infractiuni de frauda informatica si efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos, 39 de infractiuni de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos. 

La momentul comiterii faptelor si el era in penitenciar. Procurorii spun ca el consulta site-urile primariilor si facea rost de numele si datele de contact ale edililor. Suna initial pe fix si apoi cererea numerele de mobil, pe care le transmitea primului inculpat, dar si membrilor familiei sale, care erau in libertate.

Cel de-al treilea inculpat din dosar este Marius N., de 28 de ani, din Medgidia, la randu-i aflat dupa gratii. In sarcina lui s-a retinut o infractiune de constituire a unui grup infractional, 24 de infractiuni de frauda informatica in forma consumata simpla, 12 in forma consumata continua, 7 infractiuni de frauda informatica in forma tentativei simple, 3 in forma tentativei continuate, 24 de infractiuni de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma consumata simpla, 12 in forma consumata continuata, 7 infractiuni de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma de tentativa simpla si 3 in forma de tentativa continuata. Mai este acuzat si de 49 de infractiuni de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos. 

Despre el, anchetatorii spun ca avea rolul de a crea identitati si adrese de posta electronica fictive si de a folosi datele cardurilor obtinute pentru a initia tranzactii pe site-uri de comert electronic.

Cel de-al patrulea barbat trimis in judecata este Stefan Dragos I., de 29 de ani, din Crucea, judetul Constanta. El este acuzat de o infractiune de constituire a unui grup infractional, 23 de frauda informatica in forma consumata simpla, 10 in forma consumata continuata, 7 infractiuni de frauda informatica in forma de tentativa simpla, 4 in forma de tentativa continuata, 23 de infractiuni de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma consumata simpla, 10 in forma consumata continuata, 7 infractiuni de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma de tentativa simpla, 4 in forma de tentativa continuata si 21 de infractiuni de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos. 

El se afla tot in spatele gratiilor. Potrivit procurorilor, prelua telefoane mobile de la inculpatul Leonte C., le transmitea inculpatilor Florin Sebastian P. si Marius N. dupa care obtinea date de card, pe care le transmitea celorlalti membri ai gruparii atat din interiorul cat si din exteriorul penitenciarului, fiind initiate ulterior tranzactii online.

Si o femeie a fost trimisa in judecata in acest dosar. Este vorba despre Anamaria Ruxandra Z., de 27 de ani, din Medgidia, in sarcina careia s-a retinut o infractiune de constituire a unui grup infractional organizat, 6 de tentativa la frauda informatica, 4 de tentativa la efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma continuata, 2 in forma simpla, 13 infractiuni de frauda informatica in forma consumata, 9 de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma consumata si continuata si 4 infractiuni de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma consumata simpla. 

Despre ea, anchetatorii spun ca obtinea date de carduri bancare de la varul sotului ei pe care, prin utilizarea telefoanelor mobile si a calculatorului, le folosea pentru a initia plati online pentru cumpararea de haine si produse electronice.

Cel de-al saselea inculpat este Paul N., de 21 de ani, din Medgidia, care a fost trimis in judecata pentru o infractiune de constituire a unui grup infractional organizat, 16 de tentativa la frauda informatica, 4 la tentativa la efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma continuata, 12 de tentativa la efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma simpla, 6 de frauda informatica in forma consumata si tot atatea de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma consumata si continuata. 

El obtinea date de carduri de la tatal sau, Leonte C., si de la varul sau, Marius N., pe care le folosea pentru a initia plati online pentru cumpararea de produse de imbracaminte si electronice.

Practic, inculpatii Leonte C. si Florin Sebastian P. erau cei care intrau in posesia numerelor de telefon in urma cautarilor pe internet. Sunau primarii, se recomandau ca fiind procurori DIICOT si sub pretextul ca lucreaza la o cauza penala privind fraude informatice le solicitau date referitoare la toate cardurile bancare pe care le detineau. Apoi datele erau folosite de Marius N., care initia comenzi online si cerea ca produsele sa fie trimise membrilor familiilor inculpatilor. 

Astfel, inculpatul Leonte C. ii trimitea mesaje fiului sau, inculpatul Paul N. ii comunica datele de card obtinute de Florin Sebastian P. de la persoanele vatamate si ii cerea sa faca cumparaturi online pentru membrii familiei. La randul ei, femeia era contactata de Marius N., care ii cerea sa-si creeze conturi pe site-uri de reincarcari de credit pentru cartele prepaid online cu datele de card pe care acesta i le comunica ulterior.

Faptele au fost comise in luna martie a anului 2015, iar in aprilie politistii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Vrancea, sprijiniti de jandarmi si coordonati de un procuror DIICOT, au facut 8 perchezitii la Medgidia, Murfatlar si intr-un penitenciar din tara. 

Dupa perchezitii, 10 persoane, intre care si femei, au fost aduse la sediul IPJ Vrancea si apoi la sediul DIICOT pentru a fi audiate, iar pe numele a sase dintre ele, respectiv cinci barbati si o femeie, au fost emise atunci ordonante de retinere. 

Printre edilii contactati de falsul procuror s-au numarat cei din Marasesti, Tanasoaia, Boghesti, Garoafa, Vanatori, Suraia, Milcovul, Popesti, Ploscuteni, Cirligele, Negrilesti, Paulesti si Bordesti. Potrivit unor surse oficiale, cea mai mare teapa a fost de 7.000 lei.

Instanta nu a stabilit inca primul termen de judecata in acest dosar. S-a judecat in schimb, la Tribunalul Vrancea, o cerere a inculpatilor cu privire la masurile si exceptiile referitoare la legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala, cerere care a fost respinsa. 

"Respinge ca neintemeiate cererile si exceptiile cu privire la legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in dosarul (...) Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Vrancea formulate de inculpatii Nicolae Marius, Iordache Stefan Dragos, Zagureanu Anamaria Ruxandra si Nicolae Paul. (...) constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul (...) Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Vrancea, precum si a administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatii: 1. Chiriac Leonte, Patru Florin Sebastian, Nicolae Marius, Iordache Stefan Dragos, Zagureanu Anamaria Ruxandra, Nicolae Paul (...)", se arata in decizia instantei. MonitorulDeVrancea

15.06.2017
2170 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Adjud
Focsani
Marasesti
Odobesti
Panciu


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Vrancea pentru ziua de azi.


 
Informatii din Vrancea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(28 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(5 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(4 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(3 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(3 raspunsuri
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(3 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(1 raspuns
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(1 raspuns
)
Dan Boboutanu (PSD) Dan Boboutanu (PSD)
Hunedoara
(1 raspuns
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design