Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Venituri la bugetul municipiului SIBIU diminuate cu peste 160 de milioane de lei, din cauza modificarii legislatiei

Primarul Astrid Fodor

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor
, a anunţat că veniturile la bugetul local al oraşului vor scădea în acest an cu peste 160 de milioane de lei, ca urmare a modificării legislaţiei.

Primarul Astrid Fodor a precizat că veniturile la bugetul local al Sibiului vor scădea în acest an ca urmare a modificării legislaţiei naţionale: cu o sumă de 112,4 milioane lei reprezentând sume alocate din TVA, din care 108,3 milioane lei pentru salariile din învăţământ, acestea trecând în responsabilitatea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, şi o sumă de 4,1 milioane lei pentru indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi şi a salariilor asistenţilor personali, această sumă urmând să fie suportată din bugetul local, cu o sumă de 55 de milioane de lei, ca urmare a scăderii impozitului pe venitul al salariaţilor de la 16 % la 10 %”, conform unui comunicat de presă. Astrid Fodor prognozează o creştere a încasărilor cu 12,9 milioane de lei, la alte capitole.

Primarul Sibiului
estimează, pentru acest an, venituri de 660,4 milioane de lei, din care 305 milioane lei la secţiunea de funcţionare şi 355,4 milioane lei la secţiunea de dezvoltare.

Cele mai importante sume vor fi alocate, în acest an, pentru cultură, sport şi agrement – 24 %, adică 71,8 milioane lei, respectiv pentru instituţiile culturale din subordinea municipalităţii, pentru Grădina Zoologică şi pentru administrarea parcurilor şi spaţiilor verzi. De asemenea, din aceşti bani va fi finanţată agenda culturală – cu opt milioane de lei, agenda comunităţii – cu 0,8 milioane de lei, agenda sport – cu 2,7 milioane de lei şi, de anul acesta, sportul de performanţă – cu 14,5 milioane de lei.

Peste 45 milioane de lei sunt prevăzuţi pentru întreţinerea şi gospodărirea oraşului, respectiv pentru reparaţii şi întreţinerea străzilor, salubritate şi deszăpeziri, iluminat public, dar şi pentru marcaje, indicatoare rutiere, parapeţi şi semafoare.

În acest an, Primăria dublează bursele acordate elevilor. “Un capitol important este şi învăţământul, pentru care, din bugetul local, va fi alocată suma de 25,17 milioane lei. Din aceasta, 8,4 milioane de lei vor fi alocaţi pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere la şcoli, paza clădirilor, transportul profesorilor şi elevilor, premierea olimpicilor etc. Din bugetul local se asigură şi funcţionarea creşelor, inclusiv cheltuielile de întreţinere şi salarizarea personalului din aceste unităţi (3,8 milioane lei). De asemenea, bursele acordate elevilor din bugetul local se vor dubla anul acesta, de la 2,3 milioane în 2017, la 4,5 milioane alocaţi în 2018”, a spus primarul Astrid Fodor. AGERPRES

19.01.2018
242 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Agnita
Avrig
Cisnadie
Copsa Mica
Dumbraveni
Medias
Miercurea Sibiului
Ocna Sibiului
Saliste
Sibiu
Talmaciu


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Sibiu pentru ziua de azi.


 
Informatii din Sibiu

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design