Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Viceprimarii municipiului DEVA raman fara atributii, prin dispozitie a primarului

Primarul Florin Oancea

Viceprimarii municipiului Deva, Răzvan Mareş (PSRO)şi Ovidiu Moş (PSD), vor rămâne fără atribuţii pe linie administrativă, după ce proiectele de hotărâre prin care ar fi urmat să fie schimbaţi din funcţii au căzut la votul consilierilor locali.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat la finalul şedinţei Consiliului Local (CL) Deva că a luat decizia să retragă toate atribuţiile viceprimarilor, el menţionând că nu mai are încredere în cei doi aleşi locali. În acest context, primarul l-a acuzat pe viceprimarul Răzvan Mareş că ar fi încercat să-i submineze autoritatea şi să conducă Primăria Deva, însă fără să-şi asume însă deciziile luate prin propria semnătură.

“Ca primar, am iniţiat cele două proiecte pentru demiterea celor doi viceprimari cu care eu, se presupune, că trebuie să fac echipă până în anul 2020. Nu poţi face echipă cu nişte persoane, dacă nu ai încredere în ele. Am avut o mare încredere în Răzvan Mareş până în momentul în care am ajuns primar. Mi-am dat seama că (…) el, viceprimar, încerca să conducă în numele meu, dar pe semnătura mea, ca primar. Deci, subminarea zilnică a autorităţii primarului”, a spus Oancea.

Primarul a arătat că le va ridica toate atribuţiile pe linie administrativă ale celor doi viceprimari, pe care îi va considera, de joi, doar consilieri locali. “Voi munci mai mult ca primar, dar le iau atribuţiile. Vor fi simpli consilieri, dar cu un salariu de viceprimar. Un consilier câştigă în jur de 800 de lei (pe lună, n.r.), ei iau în jur de 8.000 de lei, cam de zece ori mai mult. Dar eu nu pot să lucrez cu oameni în care nu am încredere”, a spus Oancea.

În replică, viceprimarul Răzvan Mareş a declarat că afirmaţiile primarului sunt “total eronate” şi că el a încercat să-l ajute, în contextul în care Florin Oancea a venit la conducerea Primăriei Deva din luna decembrie, după alegerile parţiale. 

 “Eu am fost alături de el şi am încercat să-i arăt nişte lucruri, să-i spun ce se întâmplă în primărie. Nu am luat nicio decizie în primărie fără să discut cu primarul Florin Oancea şi el era cel care lua deciziile. Eu, în perioada asta (după luna decembrie, n.r.) nu am semnat nicio hârtie şi nu am încercat, în niciun fel, să subminez poziţia lui. Am încercat doar să-l ajut şi să facem treabă împreună. I-am arătat loialitate”, a afirmat viceprimarul Răzvan Mareş.

În ceea ce priveşte decizia primarului prin care viceprimarii vor rămâne fără atribuţii, Mareş a comentat că edilul local trebuie să ţină cont de faptul că aceştia au fost aleşi de cetăţeni. “Am fost aleşi, nu am fost puşi acolo, paraşutaţi. Dacă el nu doreşte să lucreze cu viceprimarii municipiului Deva, este problema sa. Eu voi merge şi voi face aceeaşi treabă (…) voi face aceleaşi lucruri pe care le-am făcut înainte”, a spus viceprimarul Răzvan Mareş.

La şedinţa CL Deva în care s-a propus schimbarea viceprimarilor nu au luat parte consilierii PSD. AGERPRES

18.01.2018
94 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design