Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Viceprimarul din MOTRU, dat in judecata pentru masina de serviciu

Viceprimarul Cosmin Morega
Foto: Pandurul

Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru, este bun de plata. Directia Publica Motru l-a dat in judecata, cerandu-i pe calea instantei sa plateasca masina de serviciu pe care a folosit-o pe vremea cand conducea unitatea, actiunea vizand si ceilalti administratori care au aprobat achizitia. Demersul are loc dupa ce Finantele au stabilit ca Directia Publica Motru nu avea dreptul legal sa cumpere acel autoturism.

Cosmin Morega spune ca este vorba de primul autoturism nou al Directiei Publice Motru, fiind vorba de o achizitie perfectata acum cativa ani, pentru care unitatea a platit 14-15 mii de euro. Masina, un Volkswagen Jetta, a fost cumparata in leasing si era folosita in deplasari de directorul unitatii. Autoturismul a fost achitat in decursul a doi ani. Morega era la acea vreme directorul Directiei Publice Motru, dar si unul dintre membrii Consiliului de Administratie al societatii, organism care a aprobat aceasta achizitie.

In urma unui control al inspectorilor fiscali, Directia Publica Motru a primit ca masura recuperarea sumelor cheltuite din bugetul unitatii pentru cumpararea autoturismului. Directia Publica Motru a depus o actiune la Tribunalul Gorj impotriva lui Cosmin Morega, Viorica Arjoca si Cristina Florentina Iorga, pentru recuperarea sumelor. Dosarul a fost inregistrat in data de 22 decembrie 2017, iar magistratii nu au stabilit pana acum un termen de judecata.

Morega spune ca este dispus sa dea partea sa de bani, dar cu o conditie. 

"Este o problema mai veche, de cand au fost Finantele in control. Au spus ca am achizitionat o masina si nu a fost legala achizitia. Ziceau ca trebuia solicitat un aviz de la Ministerul de Finante, pentru ca era o lege care interzicea achizitia de masini si de mobilier. Considera ca trebuie sa o platim, dar sa ramana masina la unitate, daca se poate. N-am mai pomenit in lumea asta sa platesti bunul si sa ramana la unitate! Noi le-am spus sa ne dea masina si sa dam banii. Dumnealor au spus ca nu stiu cum sa faca", a declarat Cosmin Morega, care asteapta cu nerabdare decizia magistratilor. Pandurul

29.12.2017
141 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Oltenia

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design