Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Viceprimarul din PIATRA-NEAMT, cercetat penal pentru abuz in serviciu

Viceprimarul Luminița Georgeta Virlan

Luminița Georgeta Vîrlan este cercetată penal, pentru abuz în serviciu, conform unei decizii definitive a Judecătoriei Piatra-Neamț. Dosarul penal a fost deschis ca urmare a unei plângeri făcute de profesorul Pavel Lungu, care, cu ani în urmă, a intrat într-un conflict deschis cu directorul Seminarului teologic de la Mănăstirea Neamț.

”La apariția ordinului Ministerului Educației nr. 3410 din martie 2009, care făcea referire la disciplina Muzică bisericească, între disciplinele cu profil teologic, și fără să mai aștepte ordinul ministrului Educației care face precizări în acest sens, a trecut la amenințări directe cu înlăturarea mea din școală dacă nu mă liniștesc cu apărarea drepturilor elevilor, grăbindu-se a-mi trimite adresa amenințătoare nr. 720 din 26.03.2009, că mă aflu în restrîngere de activitate, precizîndu-mi personal și prin interpuși că mi se pregătește înlăturarea din școală”, susținea la vremea respectivă profesorul Pavel Lungu.

Cert este că profesorul, doctor în muzică, s-a trezit că i s-au luat orele de muzică bisericească, pe motiv că nu avea performanțe, și i s-a completat catedra cu niște ore la Borca. A dat în judecată seminarul și, în primă instanță, a câștigat, hotărârea fiind executorie.

”La vremea aceea, Inspectoratul Școlar pe care-l conduceam, a trimis o adresă, semnată de mine și de doamna juristă, Seminarului, cu scopul de a pune în vedere conducerii că trebuie să respecte hotărârea judecătorească”, a declarat prof. Luminița Georgeta Vîrlan

”Nu înțeleg de ce s-a dispus acum redeschiderea urmăririi penale, dar din câte știu ar fi vorba despre audierea a doi martori. Ulterior, domnul profesor a pierdut procesul cu Seminarul, însă ne-a făcut plângere atât mie, cât și juristei pentru abuz în serviciu, pentru că nu i s-a acordat un anumit număr de ore în perioada aceea dintre procese. Domnia sa m-a sunat să-mi aducă la cunoștință faptul că s-a redeschis urmărirea penală, dar eu nu înțeleg ce dorește de la mine. Angajatorul era Seminarul și nu Inspectoratul Școlar”, relateaza Mesagerul de Neamt.

09.11.2017
62 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design