Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Zece hectare de terenuri degradate, transformate de Primaria ORADEA in spatii verzi, cu fonduri europene; Infrastructura pentru conectarea municipiului si Zonei Metropolitane la autostrada Transilvania

Primarul Ilie Bolojan
Foto: Oradea.ro

Circa zece hectare de terenuri orădene, aflate în stare de degradare, vor fi transformate în spaţii verzi, cu fonduri europene, a declarat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

“Unul dintre obiectivele oraşului este acela de a avea spaţii verzi în toate cartierele, iar zonele degradate pe care le avem azi să fie treptat eliminate şi redate cetăţenilor. Pentru atingerea acestui obiectiv profităm de existenţa unei axe de finanţare europeană, Axa prioritară 4.2, pe Programul Operaţional Regional, prin care se finanţează transformarea unor zone degradate în spaţii verzi”, a spus Bolojan.

Conform acestuia, primăria lucrează în prezent prin două structuri – Direcţia Tehnică şi Zona Metropolitană Oradea – la întocmirea proiectelor în acest sens, ce vizează şapte spaţii verzi din Oradea, a căror valoare totală se ridică la cel puţin şase milioane de euro. Două astfel de proiecte vizează cartierul Soarelui, cu un spaţiu verde de 3.300 mp, ce va fi realizat cu 5,5 milioane de lei, un alt coridor verde, de 8.500 mp, urmând să fie pe strada Coriolan Pop, investiţie de 1,9 milioane de lei, fără TVA.

O parte dintre aceste proiecte de regenerare urbană vor fi votate în şedinţa Consiliului Local Oradea de săptămâna viitoare, iar altele, în şedinţele din aprilie, astfel încât la finalul lunii mai toate proiectele să fie depuse, iar în toamnă să poată fi începute lucrările, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale. AGERPRES

 Municipiul Oradea şi Zona Metropolitană Oradea vor fi conectate la viitoarea autostradă Transilvania, printr-un proiect european în valoare de 120 de milioane de euro privind realizarea, printre altele, a unui drum de legătură şi a mai multor pasaje, a declarat primarul Ilie Bolojan.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că Primăria Oradea şi Zona Metropolitană Oradea au trimis către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o mare parte din documentaţia necesară, proiectul fiind finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

“Această conectare ne pune pe harta rutieră europeană. Vă daţi seama cum ar fi să ai autostrada la 15 kilometri de oraş şi să nu ai nod rutier. Întregul proiect are o valoare de 120 de milioane şi include un drum nou de legătură de 19 kilometri, plus nodul rutier, pasaje, poduri, pasaj peste Criş, pasaj peste şoseaua Borşului, pasaje peste calea ferată, o giraţie. E un proiect mare prins în Master Planul de transport al României şi are finanţare asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare”, a spus Bolojan.

În ce priveşte termenul de execuţie, primarul a spus că acesta nu mai depinde de primărie, ci de Compania Naţională de Drumuri care este aplicantul proiectului pe POIM.

“Este un proiect complex pentru care a fost nevoie de mai multe acorduri ale unităţilor administrative – Biharia, Borş, Sîntandrei, Oradea, prin hotărâri în consiliile locale. Noi ne propunem ca în această vară să depunem proiectul cu toate avizele, cu tot ce înseamnă procedurile de expropriere. Estimez că în toamnă, dacă totul va decurge bine, ar putea apărea hotărârea de guvern cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi dacă nu sunt probleme şi se demarează procedura de licitaţii, şi nu sunt contestaţii, anul viitor ar trebui să înceapă lucrările”, a subliniat Bolojan. AGERPRES

26.03.2018
264 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design