Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

A fost inaugurat noul terminal al Aeroportului BACAU

Foto: Ziar de Bacau

La exact doi ani de la inceperea lucrarilor, ieri a fost inaugurat noul terminal al Aeroportului International "George Enescu" din Bacau. 

La festivitate au luat parte Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean, Cosmin Necula, primarul Bacaului, Oana Chelaru, director general al Aeroportului, senatorul Dragos Benea si deputatul Ionel Floroiu, presedinte, respectiv vicepresedinte al CJ in perioada demararii lucrarii, directori ai firmelor constructoare. 

Investitia mai cuprinde, pe langa pista si terminalul de pasageri, un nou turn de control, un terminal intermodal pentru transport rutier (autocare, microbuze), cladiri tehnice (garaj, utilaje, uzina electrica, centrala termica), scari pentru pasageri, un sistem de balizaj, o platforma de intoarcere, doua cai de rulare, platforme RESA (zone de siguranta la capatul pistei), echipamente de securitate, o unitate de pornire cu aer comprimat pentru aeronavele turboreactoare si o parcare pentru calatori cu 258 de locuri. 

"Scopul acestor investitii este si marirea numarului de operatori. Din pacate, vechea aerogara nu permite acest lucru", a precizat conducerea aeroportului.

Toate investitiile au fost realizate cu respectarea stricta a normativelor europene in domeniu. Astfel, pista are o latime de 45 m si un indice de portanta 65, ceea ce permite decolarea/aterizarea avioanelor grele. Noul terminal are o suprafata de 6.300 mp si o capacitate de procesare de 300 de pasageri/ora, aspect important in situatia in care este preconizata o crestere a numarului destinatiilor si pasagerilor ca urmare a modernizarii Aeroportului. 

"Pe masura ce s-a avansat cu modernizarea a crescut interesul operatorilor de transport fata de aeroport. Deocamdata, suntem in faza de discutii. Cand va fi terminata pista, cu siguranta va creste numarul companiilor care vor opera in Bacau si, totodata, numarul destinatiilor si al curselor", a completat Sorin Brasoveanu

Foarte important e faptul ca pista raspunde cerintelor UE: 45 m latime si indice de portanta 65, care permite decolarea/aterizarea avioanelor grele. Noul terminal are o suprafata de 6.300 mp si o capacitate de procesare de 300 de pasageri/ora. 

"Din cauza Romatsa, care nu si-a achizitionat la timp toate dotarile necesare - desi au fost informati incepand cu august 2015, vechiul terminal nu poate fi inca demolat astfel incat parcarea sa poata fi finalizata. Probabil in aprilie 2018 vechiul terminal nu va mai exista, iar parcarea va fi complet finalizata", a spus senatorul Dragos Benea

Proiectul de modernizare a Aeroportului Bacau, de 57 de milioane de lei, cuprinde un turn de control, un terminal de pasageri, o parcare auto, anexe administrative, garaje, un terminal pentru transportul rutier, un drum de acces la radiofar, o uzina electrica, o centrala termica, un rezervor de apa antiincendiu si o statie de pompare. 

Noul terminal al Aeroportului George Enescu Bacau va fi operational incepand cu 15 noiembrie, primul zbor fiind spre Bergamo. Evenimentul

10.11.2017
105 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Moldova

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design