Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

10 milioane de lei de la bugetul local pentru proiectul “BAIA MARE, capitala a tineretului din Romania”

Primarul Catalin Chereches

Aproximativ 10 milioane de lei vor fi alocaţi din bugetul local pentru programul “Baia Mare, capitală a tineretului din România“, oraşul fiind desemnat să găzduiască pe durata unui an acţiuni destinate tinerilor, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.

Baia Mare a fost desemnată capitala tineretului din România pentru perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019 (…), iar administraţia locală va susţine acest proiect din bugetul local cu suma de 10 milioane de lei, pe lângă alte sume atrase de la firme private, fonduri europene sau o propunere de finanţare din partea Consiliului Judeţean Maramureş (…) Ne dorim foarte mult ca şi candidatură câştigată prin această nominalizare, respectiv această desemnare să fie nu doar o poveste despre Baia Mare, ci o poveste despre un model de bună practică pe care vrem să-l preia după aceea fiecare oraş din România, care consideră această componentă de tineret relevant în dezvoltarea comunităţii, a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a mai arătat că în urma acestei desemnări, Clubul Pheonix din Baia Mare, care se află în proces de modernizare, şi situl Minei Herja din Munţii Gutâi ar putea găzdui activităţi destinate tinerilor. 

“Îmi doresc foarte mult să arătăm şi lucrurile care rămân după 2019, într-un mod clar şi în folosul tinerilor aici, în Baia Mare (…) mă gândesc la proiectele pe care noi autoritatea locală le generăm. Primul pas e acela de a prelua Clubul Pheonix, un pas fericit şi să fie un centru pentru tineret pilot, un proiect care să poată arăta că tinerii pot să gestioneze astfel de spaţii, să le dea viaţă, să facă activităţi şi să merite şi să conteze pentru autoritatea locală oferirea altor spaţii. Îmi doresc ca Baia Mare să aibă un prim centru chiar la nivel european, să înglobăm atât activităţi şi chestiuni legate de cazare, petrecerea timpului liber, în zona Minei Herja (Munţii Gutâi). În această dimineaţă (luni dimineaţă n.r.) am discutat cu reprezentanţii Ministerului Economiei, respectiv reprezentanţii companiei miniere Remin, pentru preluarea tuturor activelor de la Mina Herja şi să facem acest proiect, acolo”, a mai spus Cherecheş.

El a mai afirmat că intenţionează să propună şi realizarea unui sat al tinerilor în vecinătatea oraşului. 

“Vreau împreună cu partenerii noştri din organizaţiile de tineret (…) să facem în zona Băii Mari, zona de pădure şi păşune care va fi menţionată legal ca şi zonă protejată, devenind parc natural, dorim să avem acolo un aşa zis sat turistic pe care să-l oferim celor tineri care vin din ţară sau din străinătate şi îşi doresc locuri de cazare şi activităţi într-un spaţiu care să fie racordat la tradiţiile noastre şi istoria noastră”, a declarat Cătălin Cherecheş.

Edilul a mai menţionat că deja au fost create spaţii de lucru pentru tineri în complexul cultural Colonia Pictorilor, iar în zona Văratecului urmează a fi construit ITcity. 

“În Colonia Pictorilor din Baia Mare, (…) într-o zonă neacoperită, am lăsat anumite spaţii pentru creaţie, respectiv de cazare pentru cei care în mod itinerant ajung o lună, o săptămână pe an la Baia Mare, tineri care să creeze, să facă tabere, să facă diferite de activităţi (…) Mai avem în vedere un proiect pe o suprafaţă de 300 de ha, în zona Păşunii Văratec, unde împreună cu societăţile importante din zona de IT din Transilvania, în special din Cluj şi Baia Mare, ne dorim să facem un ITcity, un oraş care să fie orientat spre o calitate a vieţii cu înaltă tehnologie pentru tinerii care având dorinţa de a se întoarce în Baia Mare îşi doresc o altfel de viaţă. Împreună cu comunitatea dar şi cu mediul economic vom putea face şi locuinţe şi zone de lucru şi tot ce înseamnă chestiuni care ţin de calitatea vieţii; şcoală, grădiniţă, spital, zone de sport (…) avem, astăzi, mai mult de 200 de tinerii din domeniul IT care ar intenţiona să revină acasă din Cluj”, a mai spus Cherecheş.

De asemenea, preşedintele Federaţiei Organizaţiilor de Tineret din Maramureş care înglobează toate ONG-urile implicate în susţinea candidaturi oraşului Baia Mare la titlul de capitală a tineretului din România în anul 2018, Daniel Orza, a precizat că proiectul a fost unul complex şi a trebuit să convingă juriul prin originalitatea sa şi contribuţiile aduse la dezvoltarea comunităţii locale.

Totodată, primarul Cătălin Cherecheş a anunţat că municipiul Baia Mare va candida în anul 2022 la titlul de capitală europeană a tineretului. AGERPRES

14.11.2017
143 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design