Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

In municipiul GIURGIU nu mai exista locuri de veci, de 24 de ani nu s-a construit niciun cimitir

Primarul Nicolae Barbu

În ultimii 24 de ani nu s-a mai construit niciun cimitir în municipiul Giurgiu şi primăria nu mai are terenuri care să îndeplinească condiţiile legale pentru a fi construit un cimitir nou sau extins un cimitir existent, motiv pentru care la avizierul Primăriei municipiului Giurgiu există anunţul că în cimitirele din oraş nu mai există locuri de veci.

“În ultimii 24 de ani nu s-a mai construit niciun cimitir, ultimul construit, cimitirul Sfântul Gheorghe de pe şoseaua Bălănoaiei, a fost construit cu 3.400 de locuri cu posibilitatea de extindere, dar, datorită faptului că terenurile din jur s-au dat fie Penitenciarului care este construit acolo, fie celor care erau îndreptăţiţi să primească pământ şi au construit pe el, nu mai putem să-l extindem“, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El spune că în municipiul Giurgiu există trei cimitire – Cimitirul Smârda cu 12 mii de locuri, Cimitirul Haralambie cu aproape 12 mii de locuri şi cimitirul Sfântul Gheorghe cu 3.400 de locuri.

“Am început să extindem cimitirul Haralambie şi am primit aviz negativ de la mediu pentru că se apropie prea mult de zona locuită. Cimitirul Sfântul Gheorghe v-am spus că nu se mai poate extinde, terenurile din jurul acestuia fiind ale unor proprietari. Am mai câştigat aproximativ o sută de locuri în cimitirul Smârda prin amenajarea malului dinspre strada Unirii, dar le ţinem pentru situaţii de urgenţă, Primăria nu mai are spaţiu care să întrunească condiţiile să amenajăm un nou cimitir, nu mai are teren. Am luat legătura cu cimitirele din jurul Giurgiului, de la comunele din jurul oraşului unde ar mai fi locuri, dar şi acolo fiecare comunitate îşi ţine locurile de veci pentru comunitatea respectivă”, a completat Nicolae Barbu.

El spune că în municipiu este în vigoare o hotărâre a Consiliului Local Municipal Giurgiu aprobată în urmă cu aproximativ zece ani prin care se interzice societăţii care administrează cimitirele să concesioneze locurile de veci în lipsa unui certificat de deces, deşi până acum “foarte mulţi le-au concesionat şi le ţin nefolosite”.

“Suntem în situaţia de a pune în aplicare legea care spune că dacă în trei ani nu îţi plăteşti taxele, nu îţi îngrijeşti mormântul, acesta intră în circuitul civil şi îl putem da la alţii, deci în caz de solicitări de locuri de veci intrăm, identificăm, facem procedura, luăm locurile de veci care sunt abandonate, uitate şi le dăm celor care au nevoie. Nu am refuzat pe nimeni, un răspuns pe care îl spun multora, un pic în stil glumeţ: nu rămâne nimeni neînmormântat, fără loc de veci”, a încheiat Nicolae Barbu. AGERPRES

09.02.2018
2920 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bolintin-Vale
Giurgiu
Mihailesti


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Giurgiu pentru ziua de azi.


 
Informatii din Giurgiu

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design