Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

S-a stins din viata fostul primar al oraselor MIZIL si BUSTENI

Mielu Codescu

Mielu Codescu, fostul primar al orașelor Mizil și Bușteni, s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Trupul neînsuflețit a fost depus la capela Bisericii Domnești din  Bușteni, iar cei care l-au cunoscut îi pot aduce un ultim omagiu, până marți, 5 decembrie, in jurul orelor 13.00, când vor avea loc funerariile, potrivit unui anunț postat de  ziardebusteni.ro.

De numele fostului primar se leaga "Proiectul Omu", parafat in 2000, in timpul administratiei CDR. Proiectul a fost selectionat in programul PHARE 2000, obtinind o finantare europeana de 5 milioane de euro.

Intre 2001 si 2004, Primaria Busteni i-a revenit PSD, care a promovat proiectul pina in momentul in care Octavian Ionescu, reprezentant al unui grup de oameni de afaceri din Elvetia, a refuzat sa ofere un "comision" de 2 milioane de dolari, cerut de Virgil Teodorescu, pe atunci consilierul ministrului Stefan Mihailescu (Miki Spaga). 

Instantele de judecata au decis ca Primaria trebuie sa-si respecte raspunderile asumate contractual si obligatia de a realiza drumul de acces la viitoarea ministatiune, unde partea elvetiana urmeaza sa construiasca mai multe hoteluri, un aquaparc, doua pirtii de schi si un traseu de telecabina pina la virful Omu. 

Autoritatile din Busteni au gasit insa o metoda de a scapa de proiectul Omu, pe care actuala administratie, in frunte cu primarul PD (ex-PSD, ex-PC) Emanoil Savin, nu-l agreeaza: s-au folosit de cererea Casei Regale a Romaniei de a-i fi retrocedata mosia Sinaia-Predeal-Azuga-Comarnic, i-au dat Regelui Mihai I si o parte din suprafetele destinate proiectului Omu-Busteni, desi nu-i apartineau, si au anuntat instanta ca este exonerata de obligatii, deoarece contractul a ramas fara obiect prin retrocedare, relateaza 9am.

05.12.2017
644 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Azuga
Baicoi
Boldesti-Scaieni
Breaza
Busteni
Campina
Comarnic
Cornu
Mizil
Ploiesti
Plopeni
Sinaia
Slanic
Urlati
Valenii de Munte


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Prahova pentru ziua de azi.


 
Informatii din Prahova

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design