Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

O suta de mii de turisti in plus la CLUJ, in 2017; Asistatii sociali, obligati sa curete parcurile si pietele din oras

Foto: Transilvania Reporter

Anul trecut a fost un nou an record pentru Cluj-Napoca, din punct de vedere al numărului de turiști care au vizitat orașul. Potrivit datelor de pe portalul Institutului Național de Statistică (INS), 470.727 de persoane au vizitat anul trecut orașul Cluj, cu 100.000 mai mulți decât în 2016, și 150.000 mai mulți decât în 2015.

2017 a fost cel de-al patrulea an de creștere consecutivă în acest domeniu. Luna cu cei mai mulți turiști a fost iulie, când au fost înregistrați 49.277 de vizitatori. Și în lunile mai, iunie, august și septembrie s-au înregistrat peste 40.000 de turiști.   

Spre comparație, orașul Timișoara a fost vizitat în 2017 de 333.458 de persoane, Brașovul, de 603.972, Constanța, de 552.778, Sibiul, de 397.776, iar municipiul București, de 2,04 milioane de persoane.

Conform INS, aceste statistici raportează numărul turiștilor cazați cel puțin o noapte în unitățile turistice omologate, așadar nu iau în calcul vizitatorii care se află în trecere prin oraș, fără să înnopteze.

La nivel de județ, numărul turiștilor a ajuns la 630.555, dintre care 134.086 au fost străini. TransilvaniaReporter

Peste 40 de beneficiari de venit minim garantat, apţi de muncă, aflaţi în evidenţele Primăriei Cluj-Napoca, sunt obligaţi să lucreze la igienizarea şi salubrizarea pieţelor, să măture şi să încarce deşeuri sau să participe la curăţenia unor parcuri.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, luni, că, în cazul în care persoanele care beneficiază de venit minim garantat nu prestează lucrările pentru municipalitate, li se vor sista ajutorul financiar.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat proiectul de hotărâre privind Planul de acţiuni şi lucrări de interes local, care stabileşte lucrările ce pot fi prestate de persoanele apte de muncă, beneficiare de venit minim garantat. În evidenţele primăriei sunt peste 150 de familii beneficiare de venit minim garantat, care au în componenţă 44 de persoane apte de muncă şi care sunt obligate să presteze aceste lucrări, în caz contrar urmând să li se sisteze ajutorul financiar. Lucrările sunt de igienizare şi salubrizare a pieţelor, de îndepărtare a afişelor amplasate ilegal, de măturat şi încărcat deşeuri, spălat mobilier urban, ecologizarea unor terenuri care ţin de domeniul public, curăţenia unor parcuri", au spus sursele citate.

De asemenea, beneficiarii de venit minim garantat mai sunt obligaţi să participe la acţiuni de construcţii şi reparaţii locuinţe realizate în colaborare cu parteneri ai Primăriei Cluj-Napoca, precum Habitat pentru Umanitate.

Venitul minim garantat este în sumă de 142 lei de persoană pe lună. ZiuadeCluj

13.02.2018
34 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design