Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Ce urmeaza dupa sentinta care obliga Primaria TIMISOARA sa recupereze milioane de euro alocate sportului. Robu: "Nu-i dracul atat de negru"

Primarul Nicolae Robu

Odată cu emiterea sentinţei definitive a Curţii de Apel Timişoara prin care finanţarea cluburilor de fotbal, baschet, handbal şi rugby, cluburi cu statut de ONG, a fost declarată ilegală, primăria trebuie să înceapă recuperarea prejudiciului.

Conform măsurii dispuse de Curtea de Conturi, care a reclamat ilegalitatea finanţării cluburilor sportive cu suma de peste 35 de mlioane de lei, Primăria Timişoara trebuie mai întâi să realizeze o expertiză care să se stabilească prejudiciul. Odată stabilit acest prejudiciu, primăria trebuie să recupereze banii. 

„Prima măsură pe care o avem de pus în practică este să stabilim întinderea prejudiciului. Asta înseamnă că va trebui să contractăm experţi autorizaţi care să stabilească valoarea prejudiciului, la ora actuală existând doar o estimare a auditorului Curţii de Conturi. (...) Noi nu înţelegem ce înseamnă cuvântul prejudiciu în această discuţie. Şi nu înţeleg profesorii de Drept”, a declarat primarul Timişoarei Nicolae Robu.

Edilul a declarat că în următoarea şedinţă de Consiliu Local va supune votului un proiect de hotărâre prin care să fie aprobaţi banii necesari expertizei, urmând ca odată stabilit prejudiciul banii să fie recuperaţi, însă doar eşalonat. 

„Banii trebuie recuperaţi de la ONG-uri. Presupun că se poate face o înţelegere de recuperare eşalonată pentru că dacă nu o să se poată face aşa ceva, nu o să se recupereze nimic.  Nu-i Dracul atât de negru. Chiar presupunând că va fi de recuperat un prejudiciu, el va fi recuperat şi Poli (n.r. echipa de fotbal) trebuie să meargă înainte. Eu nu pot să înţeleg. Ce fel de oameni sunt aceia. Cum pot să pretindă că sunt timişoreni dacă văd răul unei echipe care în condiţii extrem de vitrege a reuşit să fie la sfârşitul turului pe loc de play off, pe locul 6, în faţa campioanei, în faţa lui Dinamo”, a declarat primarul Timişoarei, care a reclamat faptul că într-o situaţie identică Timişoarei, Primăria Cugir a câştigat la Curtea de Apel Alba Iulia procesul cu Curtea de Conturi.  

Surse din cadrul Curţii de Conturi au declarat că odată cu rămânerea defintivă a deciziei de stabilire şi recuperare a prejudiciului, Primăria Timişoara are la dispoziţie trei ani să recupereze banii, aici fiind incluse şi penalităţile de întârziere. Potrivit aceloraşi surse, dacă se iau măsuri pentru recuperarea prejudiciului, termenul de punere în aplicare a măsurii se poate prelungi. Dacă se depăşeşte, însă, termenul de prescripţie de trei ani pentru recuperarea banilor, fără ca primăria să ia nicio măsură, Curtea de Conturi sesizează procurorii, scrie Adevarul.

11.10.2017
122 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Banat

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design